"Grib sagraut kaut ko labi funkcionējošu!" Aktieris un augļkopis Gatis Gāga asi vēršas pret valdību

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Gatis Gāga
Gatis Gāga Foto: Edijs Pālens/LETA

Aktieris un augļkopis Gatis Gāga sociālajos tīklos dalījies ar video, kur vēršas pie valdības ar aicinājumu saglabāt PVN samazināto likmi 5% apmērā svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Gāga, kurš vairāk nekā 20 gadus audzē ābolus, vietnē "Facebook" dalījies ar video, sakot: "Ar nākamā gada 1. janvāri jaunā valdība grib likvidēt samazināto PVN Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām un dārzeņiem. Kopš ieviesa šo samazināto PVN likmi, nozare ir tikusi daudzmaz sakārtota - pelēkās ekonomikas īpatsvars ir būtiski sarucis, negodīgo tirgotāju tirgus daļa un vēlme blēdīties ar izcelsmes valsti ir jūtami gājusi mazumā. Beidzot ir sajūta, ka valstij tiešām rūp savu pavalstnieku apmierinātība."

"Sistēma ir sevi pierādījusi, sistēma strādā, cilvēki maksā nodokļus. Tagad to visu grib sagraut. Sagraut labi funkcionējošu sistēmu," tā Gāga.

"Celsies cenas augļiem, ogām, dārzeņiem, daudzi aiziet atpakaļ pelēkajā zonā. (..) Viss kā pret sienu!" uzskata aktieris. 

Viņš uzstājīgi aicina saglabāt PVN samazināto likmi 5% apmērā svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Video saņēmis vairāk nekā 15 tūkstošus skatījumu.

Jau ziņots, šogad beigsies periods, kad svaigiem augļiem un dārzeņiem Latvijā tiek piemērota PVN samazinātā likme, proti, nākamā gada budžetā augļiem un dārzeņiem ir paredzēta PVN likme pilnā apmērā - 21%.

Jaunās valdības zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) paudis, ka līdz ar PVN samazināto likmi augļiem un dārzeņiem Latvijā ir pieaudzis importa produkcijas patēriņš.

Jautāts, vai ZZS plāno rosināt turpmāk noteikt samazināto PVN likmi, piemēram, 0% apmērā atsevišķiem pārtikas produktiem, kā iepriekš, strādājot opozīcijā, ZZS ir minējusi, Krauze norādīja, ka par to tiks diskutēts. "Tas būs kopīgs koleģiāls lēmums. Ja mums izdosies pārliecināt kolēģus, tad būs šāda likme arī kādam citam produktam, ja neizdosies, tad nebūs," sacīja Krauze.

Ministru prezidente Evika Silņa (JV) pauda, ka koalīcija ir vienojusies atbalstīt tikai vietējos augļu un dārzeņu ražotājus, nevis visu ražotāju loku, nākamā gada budžetā tam atvēlot trīs miljonus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu