Latviešu dziedātāja piedzīvo kara šausmas Izraēlā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Alise Kante
Alise Kante Foto: LETA

Dziedātāja Alise Kante, kura devās uz Izraēlu, lai pārstāvētu Latviju starptautiskajā džeza festivālā "Jaffa Jazz", piedzīvojusi kara šausmas. 

Kante sarunā ar "Privāto Dzīvi" atklāj, ka ieradās Telavivā septembra beigās un pavadīja tur nedēļu.

Vērienīgākais koncerts bija paredzēts 7. oktobrī, taču tajā dienā viss mainījies - viņa dzirdējusi ne tikai gaisa trauksmi, bet arī sprādzienus. 

Viesnīcā, kur viņa bija apmetusies, izveidota bumbu patvertne jeb numuriņš ar metāla sienām un durvīm - tajā viņa nonāca vairākkārt.

"Izrakstīju no telefona visus svarīgos numurus gadījumam, ja tas pēkšņi atslēdzas. Izprintēju lidojuma biļetes. Sakrāmēju čemodānu, ja ir ātri kaut kur jādodas. Sarūpēju ūdeni un pārtiku, ko ņemt līdzi uz patvertni, ja tur būs jāpavada ilgāks laiks," atklāj dziedātāja.

Kante atminas, ka patvertnē virmoja satraukums, taču cilvēki centās cits citu uzmundrināt ar sarunām.

7. oktobrī paredzētais koncerts tika atcelts, un jau 8. oktobra vakarā viņa atgriezās Rīgā. "Ieraudzījusi lidmašīnu, es izplūdu prieka asarās," atminas Kante. 

Jau ziņots, ka palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamas" 7. oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā. Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un militāro tehniku pie Gazas joslas robežas.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 17. oktobra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu