Ķesteris komentē runas par terminētajiem darba līgumiem Dailes teātrī (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Ģirts Ķesteris
Aktieris Ģirts Ķesteris Foto: Zane Bitere/LETA

Aktieris Ģirts Ķesteris intervijā žurnālam "Ieva" komentējis pārmaiņas viņa darba vietā Dailes teātrī.

Lūgts komentēt, ko viņš domā par teātra direktora Jura Žagara piedāvājumu par terminētajiem darba līgumiem, viņš uzsver, ka tās ir interpretācijas. "Viņš neteica, ka būs projektu teātris. Beztermiņa līgumi nekādā gadījumā netiek anulēti tiem, kuriem tādi ir. Bet nākotnē paredzēti trīs, piecu gadu līgumi, un, divreiz parakstot šo terminēto līgumu, trešoreiz iestājas beztermiņa līgums."

Ķesteris turpina: "Žagara vadībā teātra izmaiņas ir ļoti radikālas. Viņš nestaigā ar stibu rokās, ļoti laipni runā par tēmām, bet ir prasības par formu, par spēju adaptēties dažnedažādos žanros un veidos, ne tikai vienā. Mani tas nekad nav baidījis, pēc konservatorijas beigšanas vienmēr esmu strādājis, apgūstot jaunas metodes, bet dažam labam aktierim tas varbūt ir apgrūtinoši. Cikliskums raksturīgs jebkuram aktierim, kad neesi iesaistīts nevienā no iestudējumiem, un šis laiks ir tieši tāds – patukšs laiks. Bet tas, ka te esi virsotnē un nākamajā brīdī atkal kā Antiņš rāpies Stikla kalnā, – tas ir baigi veselīgi, palīdz attīstībai."

Vaicāts, vai, teātrī ienākot jaunajiem aktieriem, viņam rodas nedrošība, viņš norāda: "Joprojām dauzos kopā ar viņiem. Palīdzu saprast, ka nevajag sevi tik ļoti strikti ierobežot uzvedībā." Viņam gan bijuši periodi, ka domājis - viņa laiks teātrī ir beidzies, taču noturēt palīdzējušas citas ambīcijas, piemēram, pedagoģija.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 18. oktobra numurā!

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu