Maikla Džeksona pedofilijas skandāls: ķermeņa valodas pētnieki šķetina, kas notika patiesībā (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

1993. gadā Maikls Džeksons bija savā slavas zenītā - "Beat It", "Billie Jean" un "Thriller" ir tikai daži hiti, kas padarīja viņu par popmūzikas karali. Taču slavu aizēnoja skandāls - viņam tika izvirzītas apsūdzības par pusaudža seksuālu izmantošanu.

1993. gadā 13 gadus vecā Džordana Čendlera tēvs Evans Čendlers apsūdzēja Džeksonu par seksuālu uzmākšanos viņa nepilngadīgajam dēlam. 

Džeksons un Čendleru ģimene iepazinās tā paša gada sākumā, kad salūza viņa automašīna. Viņš nonāca kādā firmā, kas piedāvā izīrēt auto, kur iepazinās ar tās īpašnieku. Viņš iepazīstinājis ar savu ģimeni - sievu un viņas dēlu Džordanu. 

Viņi kļuva par labiem draugiem - mūziķis aicināja zēnu, viņa pusmāsu un mammu apciemot viņa "Nekurzemes" rančo. Viņi kopā devās ceļojumos, taču zēna tēvs Evans aizliedza abiem tikties. Kāds to uzskatīja par greizsirdību, kāds par mantkārību, vēl kāds - par pamatotām vecāka bažām.

Strīds nonāca līdz tiesai, un 13-gadīgajam Džordanam bija jāsniedz policijai apraksts par vietām, kur abi mēdza nakšņot, un pat tas, kā izskatījās Džeksona dzimumorgāni.

Nepilnu gadu vēlāk abas puses panāca izlīgumu par kopējo summu 23 miljonu ASV dolāru apmērā. Pierādījumu trūkuma dēļ lieta tika izbeigta.  

Tolaik Džeksona fani un pasaule dalījās divās daļās -

vieni uzskatīja, ka tik ievērojama personība kā Maikls Džeksons nevarētu būt pedofils un Čendlers šīs apsūdzības izvirzījis tikai tāpēc, lai tiktu pie vieglas naudas. Savukārt otrai daļai šķita aizdomīga Džeksona mīlestība pret bērniem. Viņš nekad nav slēpis, ka gulējis vienā gultā ar nepilngadīgiem zēniem, taču uzsver, ka tas bijis nevainīgi.

Viņš sevi dēvēja par Pīteru Penu, zēnu, kurš nekad nepieauga, un apgalvoja, ka mīl visus bērnus.

"Tu vari būt lielisks mākslinieks, bet tas nenozīmē, ka tu nevari būt pedofils," saka viena no ekspertēm HBO dokumentālajā filmā "Maikls Džeksons. Speciālizlaidums" (Michael Jacksons: A Faking It Special).

Ķermeņa valodas, runas un tiesu psiholoģijas eksperti rūpīgi analīzē Džeksona uzvedību intervijās un mēģina aizrakties līdz patiesībai.

Filmā tiek pētīti arī viņa izteikumi par veiktajām plastiskajām operācijām un ādas krāsas balināšanu. 

2019. gadā, 10 gadus pēc Maikla Džeksona nāves un 25 gadus pēc pirmajām izskanējušajām apsūdzībām, klajā nāca jauna dokumentālā filma “Atstājot Nekurzemi” (Leaving Neverland) ar jauniem skandaloziem izteikumiem. Tajā tika atklāta divu puisēnu - Džeimsa Seifčaka un Veida Robsona pieredze. Viņi apgalvo, ka, būdami zēni, deviņdesmito gadu sākumā, tikuši seksuāli izmantoti, un noziegumu pastrādājis Maikls Džeksons. 

Džeimss bija bērnu aktieris no Kalifornijas. Astoņu gadu vecumā viņš ieguva lomu “Pepsi” reklāmā, kurā piedalījās arī Džeksons. Dažu mēnešu laikā Džeksons kļuva par tuvu Seifčaku ģimenes draugu. Savukārt Veids bija bērnu dejotājs no Austrālijas. 1987. gadā, kad viņam bija pieci gadi, viņš uzvarēja dejošanas konkursā un ieguva iespēju satikt Džeksonu aizskatuvē pēc viņa uzstāšanās. 1990. gadā Veida māte Džoja atsaucās Džeksona aicinājumam ciemoties pie viņa.

Džeksons abās ģimenēs ienāca līdzīgā veidā, un tas pats noticis arī ar Čendleriem. 

Arī šos apgalvojumos pēta ķermeņa valodas eksperti, un secinājumi ir visai skaudri. 

Noskaties filmas kacekli!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu