FOTO Aika Karapetjana jaunā filma "Bezkaunīgie" starptautisku pirmizrādi piedzīvos Tallinas kinofestivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Svinīgu pirmizrādi piedzīvo Aika Karapetjana jaunais trilleris "Bezkaunīgie"
Svinīgu pirmizrādi piedzīvo Aika Karapetjana jaunais trilleris "Bezkaunīgie" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Ziemeļeiropā lielākais A klases kinofestivāls “Melnās Naktis / Black Nights / PÖFF” Tallinā 24. oktobrī izsludinājis programmu, tās ietvaros notiks arī Aika Karapetjana jaunās filmas “Bezkaunīgie” starptautiskā pirmizrāde. Mistiskais psiholoģiskais trilleris par ģimenes attiecību sarežģītajām peripetijām nupat, 17. oktobrī, skatītāju pilnā zālē piedzīvoja savu nacionālo pirmizrādi Rīgas Starptautiskajā kino festivālā un skatāms uz kino ekrāniem visā Latvijā.

Studijas “Vino Films” dibinātājs, viens no filmas producentiem Roberts Vinovskis atzīst – ziņa, ka “Bezkaunīgie” iekļauti reģiona svarīgākā festivāla programmā, iepriecina: “Filma tapusi ar tiešām ļoti minimālu budžetu Valsts kultūrkapitāla fonda pilnmetrāžas mikrobudžeta filmu ražošanas programmā, turklāt ekstremālos apstākļos – filmēšana noritēja COVID-19 pandēmijas laikā. Filmēšanas periods ilga tikai 13 dienas, taču filmēšanas grupa gandrīz mēnesi, kamēr norisinājās sagatavošanās un filmas uzņemšanas process, dzīvoja ļoti noslēgti, gandrīz nepametot filmēšanas lokāciju. Esam gandarīti par novērtējumu, turklāt dalība prestižā, augstas klases kino festivālā palīdzēs piesaistīt gan citu festivālu uzmanību, gan pavērs durvis plašākai filmas izrādīšanai arī ārpus Latvijas.”

Foto: Svinīgu pirmizrādi piedzīvo Aika Karapetjana jaunais trilleris "Bezkaunīgie"

Filmā Helēna (Marta Grase) ar ģimeni ierodas sava mirušā tēva entomologa vasaras mājā, kurā nav bijusi kopš bērnības. Viņas diktatoriskais, valdonīgais vīrs, augstskolas pasniedzējs Rihards (Didzis Jonovs) kopā ar abiem bērniem palīdz ēku atjaunot, lai Helēna tajā varētu pasniegt deju stundas un atsākt savu horeogrāfes karjeru. Kopīgā darbā pavadītās brīvdienas pārvēršas murgā, kad ģimene atklāj, ka māja ir pilna ar kukaiņiem. Cīņa ar tiem pāraug ģimenes cīņā citam ar citu. Taču negaidīts notikumu pavērsiens kļūst par skarbu pamudinājumu pārvarēt savstarpējus aizvainojumus un glābt ģimenes saites.

Noskaties filmas treileri!

Filmas angļu nosaukums ir "The Brazen", tās starptautiskā pirmizrāde PÖFF Tallinā notiks 12. novembrī.

Lomās: Marta Grase (Helēna), Didzis Jonovs (Rihards), Gregors Laķis (Ēriks), Rūta Liepiņa (Maija).

Filmas režisors – Aiks Karapetjans, scenārija autori – Justīne Kļava un Aiks Karapetjans, operators – Jurģis Kmins, montāžas režisors – Liks Gabēns, oriģinālmūzika – Ivars Arutjunjans, skaņu režisors – Ernests Ansons, filmas mākslinieks – Aldis Meinerts, producenti – Aiks Karapetjans, Ilze Krūmiņliepa un Roberts Vinovskis.

Gandrīz vienlaikus ar jaunās filmas “Bezkaunīgo” iznākšanu uz kino ekrāniem, Jaunajā Rīgas teātrī savu pirmizrādi piedzīvojusi arī Aika Karapetjana iestudētā izrāde “Fēlikss, Anatolijs un Ilona”.

Filma tapusi studijā “Vino films” ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Filmu izplata “Baltic Content Media”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu