Ieskaties! 37. Rīgas modes nedēļa noslēgusies ar stilīgu ballīti (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Noslēgusies 37. Rīgas modes nedēļa! Mode kā mākslas sastāvdaļa – šāds galvenais motīvs izvēlēts Rīgas modes nedēļai, kas norisinājās no 20. līdz 25. oktobri. Rīgas modes nedēļā piedalījās vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp arī debitanti, ārvalstu ekozīmoli un vietējie nozares profesionāļi. Latvijas modes nozares galvenā notikuma pasākumi apvienoja vairākus formātus vienlaikus: modes skates uz Hanzas Perona, Zunda Towers un Eviart Gallery skatuvēm, divas izstādes, semināri nozares profesionāļiem, kā arī tematiski pasākumi. Rīgas modes nedēļas noslēgumā ballīte norisinājās bārā “A’Drop”. Ieskaties foto atskatā!

Rīgas modes nedēļa aizsākās ar izstādes “Mode Panorāma – Itālijas Jaunais vilnis” mākslas galerijā Ola Foundation atklāšanu. Tajā pašā dienā Modes muzejā tika atklāta vēl viena izstāde – “Melns, balts, sarkans”, kas veltīta krāsu uztverei un to vēsturei modē.

Bērnu modes zīmolu Paade Mode un Rock & Mouse skates notika jaunā pilsētvides telpā – galerijā “Eviart Gallery”. Šo dienu noslēdza latviešu zīmola Amelii kāzu kleitu demonstrācija. Papildus šai jaunajai norises vietai, mode jau otro reizi vārda tiešā nozīmē sasniedza jaunus augstumus – Zunda Towers. Tieši tur ar aktuālajām tendencēm iepazīstināja sezonas debitanti – Dans Krumpāns no Latvijas un Marina Fedana no Vācijas, kā arī slavenā lietuviešu dizainere Agne Kuzmickaite. Savukārt Uzbekistānas zīmols Moel Bosh un Latvijas zīmols Selina Keer ikvienu interesentu gaidīja savās izstāžu telpās.

Uz Rīgas galvenās mēles aktuālās tendences demonstrēja zīmoli, kas jau stabili ir nostiprinājuši savas pozīcijas Baltijas valstīs – Amoralle, Collected Story, Natalija Jansone, Iveta Vecmane, Nolo, BAE by Katya Shehurina (no kuriem visi pārstāv Latviju) un Ivo Nikkolo (Igaunija). Polijas zīmola Szczygiel skate bija uzskatāms piemērs tam, kāda ir kolekcija, kas atbilst ilgtspējīgas attīstības principiem – visi tērpi ir radīti, izmantojot rezerves un izejmateriālus, kas ir saskaņā ar zero-waste principiem.

Ekoloģiskas pieejas nozīmīgums tika atspoguļots ne tikai kolekcijās, bet arī izglītojošos pasākums. Baltijas Modes federācija, universālveikals Stockmann un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra organizēja paneļdiskusiju par ilgtspējīgas ražošanas nozīmi modes industrijā, kurā piedalījās atzīti eksperti no Skandināvijas un Baltijas. Diskusija norisinājās Forum Cinemas telpās.

Sadarbojoties atzītiem Latvijas dizaineriem un universālveikalam Stockmann, uz galvenās RFW mēles norisinājās īpaša skate, kurā piedalījās Pixie Won’t Play, Anna Led, Guna Nabare, Una Bērziņa un Cinnamon Concept. Skati sagatavoja viena no Latvijas vadošajām stilistēm un modes blogerēm – Sintija Selicka.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu