Kritiku izpelnījusies slavena aktiera vaska figūra; tā tiks pārtaisīta (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Parīzē, Francijā, esošais muzejs “Musée Grévin”, kas specializējas slavenu cilvēku vaska figūru izstādīšanā, nesen saņēma kritiku par Dveina “Klints” Džonsona (Dwayne “The Rock” Johnson) skulptūru, kas daudziem šķita ar pārāk gaišu ādas krāsu, lai atveidotu vairākām etniskajām grupām piederošo aktieri.

Džonsons iesaistījās diskusijā un sociālajos tīklos publicēja ziņu, sakot: “Likšu savai komandai sazināties ar mūsu draugiem no Grevina muzeja Parīzē, Francijā, lai varam pastrādāt pie manas vaska figūras "atjaunināšanas" ar dažām svarīgām detaļām un uzlabojumiem, sākot ar manu ādas krāsu.”

Pirmdien “Musée Grévin” vietnes “Instagram” profilā tika publicēts īstais stāstiņš, kurā teikts, ka vaska figūra ir darba procesā.

“Mūsu mākslinieki jau strādā pie Dveina Džonsona vaska figūras uzlabošanas,” bija teikts ierakstā. “Mēs vienmēr novērtējam jūsu atsauksmes.”

Muzejs tika apsūdzēts par aktiera tēla “balināšanu”. Džonsona mūžībā aizgājušais tēvs, cīkstonis Rokijs Džonsons (Rocky Johnson), bija tumšādains Jaunskotijas iedzīvotājs, taču viņa māte Ata Meivija (Ata Maivia) ir no Samoa.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju par vaska figūru muzeja vietnē rakstīts, ka pēc tam, kad “Grévin Awards” konkursā Dveins Džonsons tika izvēlēts vaska figūras izgatavošanai, tēlniekam Stefānam Barē (Stéphane Barret) nācās paļauties uz fotogrāfijām un videoierakstiem, lai bez starptautiskās zvaigznes klātbūtnes radītu skulptūru, kas būtu pēc iespējas tuvāka realitātei.

Muzejs pieņēma Džonsona komentārus un paziņoja, ka darbinieki ir strādājuši pa nakti, lai labotu vaska figūru. 24 stundu laikā skulptūra tika salabota un tai tika pielāgots reālistiskāks ādas tonis. Vaska figūru atkārtoti uzstādīja trešdien, 25. oktobrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu