"Tā ir slimība, kas piemīt ģēnijiem." Šipkēvics par Goldberga aiziešanu mūžībā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladis Goldbergs
Vladis Goldbergs Foto: SWH

1. novembrī 71 gada vecumā mūžībā devās "Radio SWH" ētera producents, video un audio komercreklāmu pamatlicējs un pedagogs Vladis Goldbergs. "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklāj notikušā apstākļus. 

“Pirms diviem gadiem Vladim konstatēja ļoti retu slimību, kas diemžēl ir nāvējoša. Ārsti viņam deva divus gadus, un tā arī sanāca... Tā ir slimība, kas piemīt ģēnijiem. Ar to sirga arī slavenais zinātnieks Stīvens Hokings,” izdevumam stāsta Šipkēvics. 

Goldbergu mūžībā aizsauca amiotrofā laterālā skleroze.

“Vladim bija grūtības parunāt un rakstīt, taču galva bija absolūti skaidra un prāts varošs," tā Šipkēvics.

Goldbergs dzimis 1952. gada 7. septembrī. Viņš absolvējis Rīgas Tehniskās universitātes Radiotehnikas fakultāti, savukārt 1982.gadā absolvējis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti.

No 1978. līdz 1984, viņš bija dokumentālā kino režisors Rīgas kinostudijā, savukārt no 1990. līdz 1991. gadam bija žurnālists žurnālā "Pilsēta", kinoforuma "Arsenāls" dibinātājs, kā arī režisors "Modes teātrī".

No 1991. līdz 1995. gada viņš bija menedžeris reklāmas aģentūrā "Media Delta", savukārt 1995. gadā viņš kļuva par Reklāmas asociācijas prezidents. Gadu vēlāk - 1996.gadā - viņš kļuva par reklāmas aģentūras "RD Media" īpašnieku un prezidentu.

Goldbergs 1996. gadā kļuva par direktoru mārketinga komunikāciju aģentūrā "Delta Marketings". Tajā pašā gadā viņš atteicās no atkārtotas kandidēšanas uz Reklāmas asociācijas prezidenta amatu.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 7. novembra numurā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu