FOTO Narkomānija un cilvēki starp mums: pirmizrādi piedzīvo drāma "Elpot zem ūdens"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 9. novembrī, notika režisora Ronalda Mežmača sociālās drāmas "Elpot zem ūdens" pirmizrāde. Apskati foto!

Spēlfilma "Elpot zem ūdens" ir mūsdienīgs stāsts par narkomānu Raiti, kurš ir iestrēdzis atkarības ritenī un nespēj tikt no tā ārā. Raitis ir nozadzis narkotiku saini un cenšas to pārdot, riskējot ar visu, tostarp līdzcilvēkiem. Vienlaikus viņš cenšas izveidot attiecības ar oficianti Janu, kuru saticis atbalsta grupā, un viņas desmitgadīgo meitu. Balansējot starp pretrunīgajiem dzīvesveidiem, narkomānija ved Raiti dziļāk negodībā, neuzticībā un dzīves nevadāmībā. Sociālā drāma atspoguļo ne vien narkomānijas tumšo pusi, kurā neviens nevēlas nonākt, bet arī atkarīgos, kuri spējuši to pārvarēt.

Visbiežāk cilvēki, kuri atzīstas tuviniekiem smagā slimībā, tiek uzrunāti līdzjūtīgi un atbalstoši. Vēža slimnieki, piemēram, nekaunas par savu stāvokli un saņem atbilstošu palīdzību. Savukārt par narkomāniju – kas arī ir smaga slimība – ir pieņemts klusēt. Slimnieks grimst vainas sajūtā un izolējas. Tas turklāt attiecas arī uz narkomāna tuviniekiem, kuri jūtas netīri un apkaunoti. Spēlfilmā šī tēma netiek slēpta, un par to režisors Ronalds Mežmačs runā atklāti. Cilvēkiem, kuri cieš no atkarības, ir nepieciešama ārstēšana, atbalsts un ticība, ka ar slimību ir iespējams sadzīvot.

Raiti atveido Kaspars Dumburs, filmā var sastapt Aleksandru Maļikovu, Janu Ļisovu, Anitu Kvālu, Orestu Paško un citus.

"Elpot zem ūdens" ir veltījums spēlfilmas producenta Feliksa Haidukova brālim Dmitrijam, kurš pameta šo pasauli 2020. gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu