Armands Simsons ieslīdzis depresijā pēc "Dinamo" beigām (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Armands Simsons
Armands Simsons Foto: Zane Bitere/LETA

TV raidījumu un pasākumu vadītājs Armands Simsons, kurš iepriekš bija Rīgas "Dinamo" tehniskais direktors, intervijā LTV veidotajā rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" atklāj, ka pēc "Dinamo" likvidēšanas ieslīdzis depresijā. 

Kā zināms, pērn “Dinamo” pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā izstājās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

"Pirmās bumbas dēļ, kas nokrita Ukrainā 2022. gada 24. februārī, visa mana dzīves mīlestība un lielā dzīves ģimene, kas bija saistība ar hokeju, ar hokeja klubu "Dinamo" Rīga, beidzās," atklāj Simsons. "Beidzos arī es. Zeme zem kājām sabruka."

Viņš atminas, ka toreiz juties tā, it kā viņam "vairs nekā nav, vairs nekā nebūs, vairs neko nevarēs, jo citu vairs neko nemāk". 

Allaž atraktīvais Simsons atklāj, ka vairāku mēnešu garumā ieslīdzis depresijā. Viņa lielākais atbalsts bijusi ģimene, taču ticības pašam sev nav bijis. 

"Apātija, depresija, ne dzīvesprieks, ne darītprieks, slinkums, bailes, kauns, trīceklis... Tur ir tāds kokteilis! Es nevienam nenovēlu kādreiz tādu pagaršot..." atklāj Simsons.

"Pirmā bedre", kā to dēvē pats Simsons, ilga līdz 2022. gada vasaras vidum. Pēc tās nācis iedvesmas periods, taču arī tas iegājis galējībās. "Ja kaut kādā brīdī manis vispār nebija, tad pēkšņi es biju visur. Un tas Armands kļuva grūts..."

"Tajā "bedres periodā" sieviņa bija tā, pateicoties kurai es elpoju, dzīvoju un gribēju turpināt dzīvot, kaut gan nāca 101 doma, kā visiem pateikt: "Paldies, bet viss, es dodos projām." Tad tajā haipā es biju pilnīgi svešs. Un es nesaprotu, kā tas ir - es taču visu dodu, es tevi vēl vairāk mīlu, vēl vairāk gribu... Tāda Simsona lavīna viņu vienkārši ēda nost. Mēs kaut kādā brīdī runājāmies, un viņa saka, ka viņai tas bija neizturami. Bezmaz vai bija doma - ej dzīvo viens pats," tā Simsons, runādams par to, kā viņa veselība ietekmēja viņa ģimeni. 

Šā gada sākumā, ap kara gadadienu, viņš atkal saskāries ar šaubām. "Viss bija kārtībā - nauda nāk iekšā, viss ir vairāk nekā labi, bet tu esi sabrucis. Un atkal nāk domas..."

Šoreiz viņš vērsās pie psihiatra, kas konstatējis - viņam ir posttraumatiskā stresa sindroms un izdegšana. "Mīļie draugi, mēs esam tas degošais sērkociņš, bet tas kaut kādā brīdī izdeg," tā Simsons, aicinot visus, kas saskārušies ar līdzīgiem simptomiem, pirmkārt, apzināties, ka nepieciešama palīdzība, un nebaidīties to lūgt. 

Šobrīd viņam atgriezies dzīvesprieks, un, pēc Simsona vārdiem, "dzīve ir skaista".

Vairāk skaties video!

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu