Valsts svētkus gaidot, Saulkrastu koris “ANIMA" izdod dziesmu un video “Man Saule lēca”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Andersons

“Man Saule lēca” ir muzikāls stāsts par nemainīgu tiekšanos pretī gaismai, par iekšējās saules un gaismas nosargāšanu un nešanu savā tautā. Šī ir Saulkrastu kora “ANIMA” diriģentes un mākslinieciskās vadītājas Lauras Leontjevas oriģinālkompozīcija “Man Saule lēca” ar latviešu tautasdziesmas vārdiem.

Laura Leontjeva stāsta: “Šis man ir dziļi personīgs stāsts par mūžīgo rāpšanos ārā no dubļiem, sevis pieņemšanu, sevis atbrīvošanu no plecus nospiedošās, nereti pārmantotās un no jauna uzkrātās nastas. No tumsas un apspiestības, kam cauri gājusi visa mūsu tauta. Ceru, ka dziesma aicinās un stiprinās nerimstošu tiekšanos pēc iekšējās gaismas un miera. Galu galā – lai sevī rodam atziņu, ka mūsu esībai ir jēga kaut vai tāpēc, ka dzīvojam, radām un jūtam sevī šo zemi. “Es cerēju dzīvodam’, tēvu zemi paturēt,” šie tautasdziesmas vārdi manī raisīja īpašu impulsu.”

Dziesma rakstīta Saulkrastu korim “ANIMA”, solistei Elīnai Osei un sitaminstrumentālistam Miķelim Vītem. Skaņu režisors Kaspars Bārbals.

Gleznaino video stāstu veidoja Ritvars Bluka, Ivars Burtnieks un Laura Leontjeva.

“Man Saule lēca” klausāma visās lielākajās straumēšanas vietnēs.

Saulkrastu koris ANIMA muzicē kopš 2001. gada un ir viens no spilgtākajiem koriem Latvijā. Saulkrastu koris ANIMA ļaujas krāsainībai gan sevī, gan mūzikā, pārkāpjot jaunas robežas un radot sev arvien jaunus radošus izaicinājumus. Kora radošā komanda – mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Laura Leontjeva, kormeistars Kristaps Solovjovs, vokālie pedagogi Elīna Ose un Emīls Gilučs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu