FOTO JRT pēdējā pirmizrāde Miera ielā: prominences ierodas uz Alvja Hermaņa jauniestudējumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pauls Zvirbulis / TVNET

Otrdienas, 14. novembra, vakarā Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) Miera ielā tika izrādīta pēdējā pirmizrāde - Alvja Hermaņa veidotais jauniestudējums “Kurlmēmo zeme” ar Čulpanu Hamatovu un Kristīni Krūzi galvenajās lomās. Ielūkojies TVNET fotoreportāžā pirms izrādes!

“2017. gadā JRT pameta vēsturiskās telpas Lāčplēša ielā un sāka teātra sezonu bijušajā Tabakas fabrikā Miera ielā. Ir pagājuši vairāk nekā septiņi gadi, piedzīvotas vairāk nekā 40 pirmizrādes, un izskatās, ka beidzot 2023. gada nogalē šie “trimdas gadi” noslēgsies ar JRT mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa jauniestudējumu “Kurlmēmo zeme”. Ceram, ka uz nākamo pirmizrādi Lāčplēša ielas Lielajā zālē skatītājus aicināsim jau 2024. gada martā,” lasāms JRT mājaslapā.

Izrāde “Kurlmēmo zeme” ir skarbi romantisks trilleris par cilvēku, kurš grib būt labs ļaunā pasaulē. Un par divu sieviešu draudzību, kuras mēģina izdzīvot bandītu pārvaldītā pilsētā. Galvenajās lomās - Čulpana Hamatova un Kristīne Krūze.

JRT aktrise Čulpana Hamatova latviešu valodā skatuves versijā veiks ceļojumu 1998. gadā Valērija Todorovska uzņemtajā filmā "Kurlo zeme", ar kuru viņa savā laikā kļuva slavena kā aktrise. Izrāde, kurā pēc Renatas Ļitvinovas (pēc kara sākuma pametusi Krieviju, nosodījusi agresiju un šobrīd dzīvo Parīzē) romāna veidotais stāsts par kurlmēmo mafiju Maskavā šodienas kontekstā iegūst jaunu jēgu.

Izrādes režisors Alvis Hermanis papildina: "Mums visiem gribētos atgriezties savā pagātnē kā filmā, kuru varētu attīt atpakaļ un izspēlēt no jauna. Un kaut ko varbūt izdarīt savādāk? Kaut arī iepriekš jau zinām, ka no likteņa neizmukt un filmas beigas būs tieši tādas pašas."

Izrādes komandā darbojas kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gaismu mākslinieks Lauris Johansons. Lomās – Čulpana Hamatova, Kristīne Krūze, Gundars Āboliņš, Toms Harjo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu