"Visi solisti piekrita, izņemot Miku." Jelgava skaidrojas, kāpēc neatskaņos Galvanovska dziesmu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Galvanovskis
Miks Galvanovskis Foto: Emils Freimanis

Šonedēļ plašu ažiotāžu izraisīja dziedātāja un uzņēmēja Mika Galvanovska ieraksts sociālajos tīklos, kur viņš atklāja, ka viņa dzimtajā Jelgavā atteikts ļaut izpildīt viņa jaunāko dziesmu. Nu pilsētas pārstāvji komentē notikušo. 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra" savā "Facebook" kontā publiskojusi ierakstu, kur teikts: "Tā kā šobrīd sociālajos tīklos aktīvi tiek apspriests 18. novembra koncerts "Mūsu tautas dziesmas", vēlamies viest skaidrību par radušos situāciju."

"Septembra mēnesī, plānojot 1,5 stundas koncertuzvedumu, tika uzaicināts profesionāls režisors un muzikālās programmas vadītājs, lai apvienotu Jelgavas izpildītājmāksliniekus, kuri gribētu un varētu piedalīties pilsētas valsts svētku koncertprogrammā. Kopumā tika atlasīti 10 izpildītāji, kā arī pavadošais sastāvs un fona dziedātāji. Svētku koncerta moto -  "Jelgavnieki Latvijai!". Balstoties uz atlasītajiem izpildītājiem un mūziķiem, tika izveidota režijas un mākslinieciskā koncepcija valsts svētku koncertam “Mūsu tautas dziesma”,

kurā skanēs tikai latviešu tautasdziesmas un to apdares.

Tautas dziesmas, kuras nav izpildītājmākslinieku ikdienas repertuārā, tā piedodot konkrētai tautas dziesmai jaunu skanējumu," teikts ierakstā.

"Māksliniecisko meklējumu procesā, projekta sākuma stadijā, tika izskatīti vairāki koncerta uzbūves meklējumi. Šajā procesā Miks Galvanovskis nāca ar ierosinājumu, ka piekrīt dalībai koncertā un ka viņam pirms svētkiem iznāks jauna patriotiska dziesma, kas būs kā veltījums Latvijai, kuru izpildīt koncertā. Ar saviem ierosinājumiem un piedāvājumiem dalījās arī citi koncerta solisti.

Izkristalizējoties koncepcijai - par spēcinošu un iedvesmojošu tautas dziesmu koncertu, visiem izpildītājiem tika piedāvāts atbilstošs repertuārs. Visi atlasītie solisti piekrita šim konceptam, izņemot Miku Galvanovski, jo viņš valsts svētku koncertā savu dalību neredz, ja nevarēs izpildīt savu skaņdarbu, kurš nekvalificējās kā tautas dziesma, tālāku komunikāciju veicot ar menedžeres starpniecību.

No organizatoru puses tika meklēti arī risinājumi par dziesmas iekļaušanu svētku programmas turpinājumā, bet tam nepiekrita mākslinieks. Tāpat menedžere informēja, ka par atteikuma lēmumu Miks paziņos savos sociālajos kontos," tā Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Kultūra".

Koncertā skaistākās latviešu tautas dziesmas izdziedās Žoržs Siksna, Juris Vizbulis, Dagnis Roziņš, Endijs Rožkalns, Pafs, Jānis Grūtups, Kitija Mināte, Uldis Timma, Gundars Caune, Erita Karlsone un pavadošā grupa Gatis Priekulis (ģitāra), Artūrs Sebris (saksofons), Rolands Stepanovs (bass), Raitis Aukšmuksts (bungas), Marija Vasiļjeva (akordeons).

Ieraksta nobeigumā aicināts atcerēties dzejnieka Imanta Ziedoņa teikto - ka ir pasaulē lielas domas, gudras lietas, stipri cilvēki un mīlestības vārdi.

Kādu sociālo tīklu vētru izraisīja Mika ieraksts - lasi šeit!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu