Otrdien notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās Dailes teātra aktrises un rakstnieces Šneideres

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mudīte Šneidere.
Mudīte Šneidere. Foto: Evija Trifanova/LETA

Dailes teātra Stikla zālē otrdien, 21. novembrī, no plkst. 12 līdz 13.30 notiks atvadīšanās no mūžībā aizgājušās Dailes teātra aktrises un rakstnieces Mudītes Šneideres.

Tuvinieki atvadām aicina izvēlēties dažus simboliskus ziedus, savukārt teātris lūdz cienīt piederīgo privātumu un neapgrūtināt atvadīšanos ar plašsaziņas līdzekļu uzmanību.

Šneidere, kura nomira 11.novembrī, 1955.gadā absolvēja Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti un kļuva par Dailes teātra aktrisi.

Viņa bija Dailes teātra aktrise 40 gadus - no 1955. līdz 1995.gadam. Dailes teātris bija viņas vienīgā pastāvīgā darba vieta.

1957.gadā Šneidere ar divām galvenajām lomām - Leldi inscenētāja Eduarda Smiļģa atjaunotajā Raiņa "Spēlēju, dancoju" inscenējumā un Sandru režisores Felicitas Ertneres iestudējumā "Palmas zaļo vienmēr" - guva publikas un kritikas atzinību.

No 2000.gada Šneideres dzīve aizsāka jaunu loku. Aktrise pievērsās rakstniecībai, radot tādas grāmatas, kā, piemēram, "Antra", "Lilita Bērziņa. Dēļ tavu acu liesmām", "Eduards Smiļģis. Trejgalv’s". Aktrise sarakstījusi grāmatu arī par savu dzīvesbiedru, Dailes teātra aktieri Hariju Liepiņu un vairākas citas.

Šneidere ir filmējusies vairākās kino lomās, atveidojusi lomu 1955.gada filmā "Salna pavasarī", kā arī piedalījusies vairākās citās filmās, tai skaitā 1961.gada filmā "Kārkli pelēkie zied" un 1976.gada filmā "Šīs bīstamās balkona durvis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu