Postfolkloras grupa "Kaligo" publisko debijas singlu un izziņo koncertu "Tallinas Pagalmā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Postfolkloras grupa "Kaligo" laidusi klajā debijas singlu “Pērkons veda Saules meitu”, ar to piesakot sevi kā jaunu spēlētāju uz Latvijas mūzikas skatuves. Dziesmai radīts arī videoklips, kura oficiālā prezentācija norisināsies grupas koncertā piektdien, 24. novembrī kultūrtelpā "Tallinas Pagalms", Rīgā. Ieeja koncertā bez maksas.

"Kaligo" ir latviešu postfolkloras grupa, kas izveidota 2023. gadā. Grupas repertuārā ir latviešu tautasdziesmas, pasaules mūzika, kā arī folkloras iedvesmota oriģinālmūzika. "Kaligo" savā mūzikā spēlējas ar dažādu žanru elementiem, radot eklektiskas un radošas apdares un kompozīcijas, brīvi apvienojot populārās un arī smagās mūzikas noskaņas ar folkmūziku.

Stāsta grupas vokāliste Diāna Logina: “Dziesma “Pērkons veda Saules meitu” ir cilvēcīga spēka piesātināta kompozīcija. Tās teksta pamatā ir divas latviešu dainas, kurās Saule atvadās no savas meitas, kurai jādodas līdzi Pērkonam. Ar mūzikas palīdzību esam šo tekstu ietērpuši noskaņā, kurā jūtama cīņa pret skumjo, biedējošo un nenovēršamo likteni. Nenoliedzami, dziesmā ir iekodēta latviešu spēja pat vissarežģītākajos apstākļos doties uz priekšu spītīgi un ar paceltu galvu.” 

Foto: Publicitātes foto

Grupas debijas singlam tapis arī videoklips, kura autors ir Kristaps Bičkausks (filmējis mūzikas videoklipus arī tādiem māksliniekiem kā "I mean love" un "Packman"). Klipa filmēšana norisinājās Garkalnē, tā oficiālā prezentācija plānota grupas koncerta ietvaros jau šī gada 24. novembrī plkst. 20:00 "Tallinas Pagalmā" (Tallinas iela 10, Rīga). Uz koncertu aicināts ikviens interesents, ieeja bez maksas.

Grupas "Kaligo" sastāvā ir seši dalībnieki, kuri līdz šim darbojošies dažādu grupu un projektu sastāvos: Diāna Logina (vokāls, dažādi instrumenti), Marita Karpa (akordeons), Edijs Ostapko (ģitāra), Kārlis Bērziņš (taustiņinstrumenti), Jānis Narbuts (basģitāra) un Kristaps Karps (bungas, perkusijas, vokāls).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu