Ekskluzīvi 39 dienas, 3222 kilometri: noskaties dokumentālo filmu "Rucava-Rīga-Roma"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebok/Edgars Trankalis

21. novembrī, dienu pēc LTV pirmizrādes "LMT Viedtelevīzija" demonstrē dokumentālo filmu "Rucava-Rīga-Roma". Stāsts ir par puisi no Rucavas, videomākslinieku Edgaru Trankali, kas ar riteni aizminies no Rīgas līdz Romai un pats savu ceļu arī dokumentējis.

Dokumentālā filma vien piektdien, 17. novembrī, tika izrādīta pirmo reizi kinoteātrī "Splendid Palace". Tas ir iedvesmojošs un aizraujošs stāsts par video mākslinieka Edgara Trankaļa piedzīvojumu, vienatnē dodoties, pa dažādas sarežģītības ceļiem un kalnu takām, psiholoģiski un fiziski izaicinošā "bikepacking" stila velo ceļojumā no Rucavas, maza ciema Latvijā, līdz vienai no vēsturiski nozīmīgākajām pilsētām pasaulē - Romai.

Noskaties!

"2021. gada 1. jūnijā es, Edgars Trankalis, izbraucu ar velosipēdu no savu vecāku mājām Rucavā un viens pats devos izaicinošā braucienā ar vienu vienīgu mērķi - sasniegt Romu 40 dienu laikā.

Mans maršruts bija apzināti veidots tā, lai vienlaicīgi spētu kā pārbaudīt savus spēkus, tā baudīt neaizmirstamus mirkļus un skatus. Tas veda gan pa dažādiem asfalta un smilšu ceļiem, gan dažādām kalnu takām un taciņām.

Šo braucienu daudz grūtāku vēl padarīja tas, ka biju apņēmies arī viens pats to visu iemūžināt. Lai saglabātu manevrētspējīgu un pēc iespējas vieglāku velosipēdu, apbruņojos tikai ar dažām vienkāršām maza izmēra kamerām un dronu. Tas prasīja zināmas pūles un papildu laika menedžēšanu kameru bateriju lādēšanai un safilmēto materiālu saglabāšanai.

Tas ir stāsts par uzdrīkstēšanos, savu spēku pārbaudīšanu un absolūtu drosmi šāda izaicinājuma pieņemšanā. Stāsts par būšanu vienatnē un dažādu konfliktsituāciju risināšanu, psiholoģisko noturību un apbrīnojamu ticību saviem spēkiem. Šī filma parāda to, cik viens cilvēks ir spējīgs, cik daudz tas var izdarīt, ja vien grib un notic saviem spēkiem. Šis stāsts, manuprāt, ir lielisks piemērs, kā sasniegt savus izvirzītos mērķus un kļūt par daudz spēcīgāku un nosvērtāku cilvēku.

Šo filmu unikālu padara arī tas, ka esmu vienīgais šīs filmas autors. Filmas scenāriju un režiju esmu veidojis es pats. Esmu viens pats arī atlasījis materiālus, nofilmējis intervijas un samontējis to visu veselā 2h garā darbā. Pats arī veidoju nepieciešamās animācijas un skaņas dizainu. Galu galā esmu arī šīs filmas producents. Jā, tas var šķist traki un kādam nepareizi, taču tas man bija kā nākamais izaicinājums pēc Romas sasniegšanas - vēlējos izveidot savu pirmo dokumentālo filmu arī pilnīgi viens pats," par filmu stāsta tās autors un galvenais varonis Edgars.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu