Vijolnieks Balanas, kurš saņēma Eltona Džona atzinību: “Vienmēr atgādinu visiem, ka esmu latvietis"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Viens no pašmāju veiksmīgākajiem mūziķiem pasaules telpā – vijolnieks Roberts Balanas, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, dalās savās pārdomās par mūzikas sistēmu Latvijā, kas, viņaprāt, ir laba. Tāpat vijolnieks pastāsta par saviem vecākiem, kas ģimenē uzaudzinājuši trīs pasaules klases mūziķus.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Balanas piekrīt, ka mūsu veiksmes atslēga ir pieejamā mūzikas izglītība Latvijā, kas veicina talantīgu mūziķu izaugšanu. “Man šķiet, ka mums ir laba sistēma – tā, ka katrā pilsētā, pat katrā mazpilsētā ir mūzikas skola. Kad mēs ar meistarklasēm sūtījām ielūgumus, lai piesakās bērni, mēs sapratām, ka ir vairāk par simts mūzikas skolām Latvijā,” stāsta vijolnieks.

Viņš piebilst, ka tāda situācija nav, piemēram, Lielbritānijā: “Tur ir tiešām vairāk viss uz privātstundām un ļoti specializētām skolām, kur ir ļoti grūta atlase. Tā ka man šķiet, tāpēc mums arī ir tik daudz mūziķu Latvijā un arī visiem patīk dziedāt, piedalīties visur – tāpēc man šķiet, ka tā ir daļa no mūsu identitātes.” Balanas, kurš pandēmijas laikā izpelnījās pat leģendārā Eltona Džona atzinību, ir lepns nest Latvijas vārdu pasaulē.

“Vienmēr atgādinu visiem, ka esmu latvietis, ka man (ir – aut.) liels gods nest Latvijas vārdu pasaulē. Esam ļoti lepni latvieši – arī, kad nedzīvojam Latvijā,” saka vijolnieks.

Uz Vaikules teikto, ka vecāki var būt ārkārtīgi lepni, ka ģimenē uzauguši trīs lieliski pasaules klases mūziķi (Roberta māsas – Kristīne (vijole) un Margarita (čells) ir mūziķes), Balanas atzīst, ka viņi ļoti priecājas un vienmēr nāk uz koncertiem: “Tā ir tiešām tāda mūsu ģimenes vērtība – mūzika, un bez vecākiem mēs nebūtu vispār to sasnieguši – bez viņu atbalsta.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu