"Esmu apņēmusies neapstāties!" Daneviča risina bāriņtiesas problēmjautājumus Rīgas pilī (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dārta Daneviča
Dārta Daneviča Foto: TVNET/Jānis Škapars

Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča vietnē "X" (Twitter) ievietojusi ierakstu, kur atklāj, ka apņēmusies neapstāties pie problēmjautājumiem, kas saistīti ar bāriņtiesu. 

"Šodien bāriņtiesu problēmjautājumi nonāca Rīgas pilī. Esmu apņēmusies neapstāties, līdz bāriņtiesu ētikas, kompetences un tiesību normu pārkāpumu problēma netiks reāli risināta. Un man ir ticība, ka Edgars Rinkēvičs palīdzēs valstij beidzot sadzirdēt ignorētās mātes un bērnus," vietnē "X" (Twitter) raksta Daneviča. 

Kā zināms, Daneviča par savu pieredzi ar bāriņtiesu pastāstīja arī TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālam "Klik". "Esmu vairākkārt vērsusies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā, Labklājības ministrijā, Rīgas domē un visas reizes esmu saņēmusi atbildi, ka nevienai no šīm iestādēm nav tiesību nekādā veidā jaukties bāriņtiesas darbā, sakot, ka viņi ir tikai novērotāja pozīcijā. Bāriņtiesa ir tāda kā karaliste, kura patiesībā ir neaizskarama."

Danevičai un bijušajam Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam ir kopīgs dēls Kaupo. Abu starpā nesen izcēlās strīds par dēla pirmsskolas izglītības iestādi. Dārta izvēlējusies, viņasprāt, labāko pirmsskolas izglītības iestādi, kurā dēlam tiktu dota iespēja agrīnā vecumā apgūt svešvalodu, taču bērna tēvs ir citās domās. Viņš Rīgas bāriņtiesā sūdzējies, ka nepiekrīt Dārtas izvēlētajai pirmsskolas izglītības iestādei, un lūdz bāriņtiesu strīdu izšķirt. Bāriņtiesas lēmums aizskar viņas kā aizbildnes tiesības, sarunā ar TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālu "Klik" stāsta Dārta.

Vairāk lasi šeit!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu