Enerģijas mutulī iekšā! Brīvdienās VEF Kvartālā – Fiņķa “Vislielākie koncerti”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Fiņķis uzstājas festivālā "Summer Sound" 2023. gada augustā.
Fiņķis uzstājas festivālā "Summer Sound" 2023. gada augustā. Foto: Juris Lisovs / TVNET

Hip-hopa mākslinieks Fiņķis šajā nedēļas nogalē piedāvās divus krāšņus koncertus VEF Kvartālā – sestdien, 25. novembrī “Vislielāko koncertu” un svētdien, 26. novembrī, “Vislielāko papildkoncertu”. Šie būs pirmie mākslinieka solo koncerti Rīgā, tādēļ Fiņķis ir parūpējies par īpašiem pārsteigumiem.

Par gaidāmajiem koncertiem stāsta pats Fiņķis: “Mums bija uzstādījums divus gadus nespēlēt Rīgā. "Positivus", draugi, neskaitās, tas tomēr ir festivāls! Lielākoties kačājām kopējo komandas ķīmiju, koncertējot reģionos, un re… Esam nonākuši līdz pirmajam izpārdotajam mājas koncertam Rīgā. Kāpēc mājas? Tas ir tāpat kā sportā, kad beidzot spēlē savā laukumā. Šajā reizē viss ir, kā mēs vēlamies, – skatuve, pie kuras strādā industrijas talanti, skaņa, kādu esam vienmēr gribējuši, un komanda, kas to visu satur kopā.”  

Uz skatuves Fiņķim pievienosies koncertu neatņemamā sastāvdaļa, mūziķi Aleksis Luriņš, Andris Strazds, Krišjānis Bremšs un Elza Kaktiņa, kuri rūpēsies par augstāko enerģijas līmeni, “grandžīgām” ģitāru partijām un elektroniskās mūzikas eksperimentiem. Abu koncertu īpašie jeb vislielākie viesi būs grupa “Alejas” (Kirils Ēcis, Spāre Vītola un Reinis Žodžiks), kas savā mūzikā apvieno laikmetīgu dzeju ar elektroniskās un dzīvās mūzikas elementiem.

“Man šķiet, ka šāda izmēra koncertiem latiņa būs pamatīgi pacelta,” prognozē Fiņķis.

Lai arī sestdienas koncerts ir izpārdots, biļetes uz 26. novembra “Vislielāko papildkoncertu” vēl pieejamas aula.lv vai pievienotajā saitē.

Abu vakaru laika plāns: ieeja no 19:00, 20:00 "Alejas" un 21:00 uz skatuves kāps Fiņķis. Taču sestdien pēc koncerta vakars turpināsies ar četru dīdžeju – Diablo, Aurora222, Durduns un Muuzis – performancēm. Ieeja šinī nakts pasākumā ir no plkst. 23:00 ar abu koncertu biļetēm vai iegādājoties biļeti pie ieejas.

Foto: Publicitātes foto

Fiņķis ir zināms ar tādiem hitiem kā “Raķešu zinātne”, “Maza Rīga” un “Kā pavadīt jaunību”, savukārt viņa debijas albums “Tāds slinkums”, kas radīts kopā ar elektroniskās mūzikas duo "PRAGAII", saņēmis Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons" nomināciju kā labākais hip-hopa albums. Arī mākslinieka videoklipi ir izpelnījušies augstu atzinību, piemēram, video dziesmai “Sevis mīlestība” ieguvis “Zelta Mikrofonu” kā gada labākais mūzikas video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu