"Šādā režīmā ir iespējama izdegšana." Šipkēvics par dzīvi starp Latviju un Zviedriju

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mūziķis Jānis Šipkēvics
Mūziķis Jānis Šipkēvics Foto: Paula Čurkste/LETA

Mūziķis Jānis Šipkēvics jeb Shipsea šobrīd dzīvo Zviedrijā, kur studē mūsdienu mūzikas producēšanu Zviedrijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Intervijā žurnālam "Ieva" viņš atklāj, kā tur iejuties. 

Šipkēvics atklāj, ka ar sievu Zani un abu bērniem Kristapu un Jūnu iekārtojušies mazā Stokholmas piepilsētas rajonā, Solnā, taču viņš joprojām bieži ceļo uz Latviju, kur norit mēģinājumi un koncerti.

"Diemžēl šādā režīmā man vairs nav dienu, kurās es neko nedaru. Jo tā nekā nedarīšana tomēr katram sakārto viņa bāzīti, un tā laika man pietrūkst. Šobrīd krājas darbi, kurus nevar nedarīt, un es visu laiku mazlietiņ dzēšu ugunsgrēku. Ir sajūta kā tad, kad deg kūla, - cilvēkam šķiet, ka viņš apzinās skaidru uguns līniju un tā vēl ir drošā attālumā. Bet šādā režīmā ir iespējama izdegšana. Taču es citādi nevarētu atļauties dzīvot Zviedrijā -

savu ģimeni joprojām uzturu no tā, ko es daru Latvijā.

Un nākotnes kontekstā tas viss ir jēgpilni un attīstoši gan man kā mūziķim, gan mums kā ģimenei," pauž Šipkēvics.

Vaicāts, kā iedzīvojies Stokholmā, mūziķis pauž, ka tai ar Rīgu ir daudz līdzību. "Man patīk gaisotne, krāsas, arhitektūra. Nejūtu, ka būtu pārcēlies uz kādu pilnīgi citu mentalitāti," tā Šipkēvics.  

Viņa bērni iekārtojušies bērnudārzā, kur pamatvaloda ir zviedru valoda, un arī pats Šipkēvics studē angliski un zviedriski. Decembra sākumā Šipkēvics piedalīsies "Nobel Week Lights" Stokholmā, kas izgaismo svarīgus pilsētas punktus, - viņa kursam uzticēta karaļa galvenā baznīca, kur viņš veidos mūziku šīs baznīcas skaņu noformējumam.

Jau ziņots, ka Šipkēvics uz Zviedriju pārcēlās vasaras izskaņā un tur studēs turpmākos divus gadus.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 22. novembra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu