Nākamgad plānotie Eda Šīrana koncerti Kauņā pārspēj līdzšinējos Baltijas rekordus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Scanpix/Sipapress

Pirmais mūziķa koncerts tika izpārdots nedaudz vairāk kā 24 stundu laikā, un vairāk nekā puse otrā koncerta biļešu izpārdota deviņus mēnešus pirms pašiem pasākuma datumiem – Eda Šīrana vienīgie Baltijas koncerti pārspēj līdzšinējos izklaides pārdošanas rekordus visā reģionā.

Nākamvasar, 3. un 4. augustā savas “+ – = ÷ x Tour” (Matemātikas tūres) ietvaros neskaitāmu muzikālo balvu īpašnieks, pasaules popmūzikas superzvaigzne Eds Šīrans Kauņas Stepona Darjusa un Staša Girēna stadionā piedāvās skatītājiem absolūti unikālu 360 grādu skatuvisko un audiovizuālo piedzīvojumu.

Tas nozīmē, ka vairāk nekā 90 000 cilvēku no visas pasaules, galvenokārt, protams, no Baltijas, būs lieliska iespēja baudīt priekšnesumu, kuru sniegs viens no talantīgākajiem un veiksmīgākajiem mūsdienu popmūzikas māksliniekiem.

Organizatori, stadiona vadība, pašvaldība un pats mākslinieks ir patīkami iepriecināti par šādu interesi un ar nepacietību gaida ļoti īpašus divus vakarus augusta sākumā.

Komentē koncertaģentūras “L Tips Agency” īpašnieks Gints Putniņš: "Eda Šīrana koncertus Baltijā organizējam jau trešo reizi. Un katru reizi esam patiesi patīkami pārsteigti par pieaugošo skatītāju mīlestību. 2019. gadā viņš uzstādīja visu laiku apmeklētākā starptautiski pazīstama mākslinieka pārdošanas rekordu Latvijā. Toreiz koncertu Lucavsalā apmeklēja vairāk nekā 50 000 cilvēku. Tagad jauns rekords, un nu jau visas Baltijas mērogā!”

Savukārt biļešu servisa “Piletilevi Group AS” izpilddirektors Svens Nūtmans norāda: “Biļešu izpirkšana uz Eda Šīrana 3. augusta Kauņas koncertu bijusi straujākā “Piletilevi Group AS” un tās meitasuzņēmumu visu 26 gadu pastāvēšanas vēsturē. Eda Šīrana koncerta biļetes www.bilietai.lt interneta vietnē iegādājušies fani no vairāk nekā 60 valstīm.”

“Piletilevi Group AS” izpilddirektors Svens Nūtmans
“Piletilevi Group AS” izpilddirektors Svens Nūtmans Foto: Erakogu

Piletilevi Group” ir starptautisks biļešu tirdzniecības uzņēmums, kam pieder “Piletilevi” Igaunijā, “Biļešu Serviss” Latvijā, “Bilietai.lt” Lietuvā, “Bilete.ro” Rumānijā un pilna servisa biļešu tirdzniecības vietnes, kas ar GoOut.net zīmolu darbojas Čehijā, Slovākijā un Polijā. Šogad “Piletilevi Group” atzīmē 26 darbības gadus.

"Piletilevi Group" biroju ēka Tallinā. 
"Piletilevi Group" biroju ēka Tallinā. Foto: Linkedin

Pacilātā noskaņojumā dalās Kauņas mērs Visvaldis Matijošaitis: ”Kauņa ir iepriecināta, ka pilsētā notiek veiksmīgi pasākumi, īpaši nesen attīstītos objektos, piemēram, Stepona Darjusa un Staša Girēna stadionā. Šādu panākumu uzskatāms apliecinājums ir jau notikušie vai gaidāmie pasākumi – tai skaitā divi Eda Šīrana koncerti 2024. gada augustā.

Foto: 15min.lt

Ceram, ka koncerta apmeklētāji ne tikai izbaudīs brīnišķīgu mūziku mākslinieka izpildījumā, bet arī novērtēs pašu pilsētu, jo tai ir tik daudz ko piedāvāt – pagājušā gada Eiropas kultūras galvaspilsēta ar modernisma arhitektūru, kas nesen iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā! Kā pilsēta mēs vēlamies sniegt vislabāko pieredzi mūsu viesiem, kā arī ceram mācīties no šiem piemēriem, lai tuvākajā nākotnē būtu vēl vairāk pasākumu.”

Investīciju nozīmi sporta un kultūras infrastruktūrā uzsver “Žalgira” Arēnas pasākumu nodaļas vadītājs Mants Vedricks: “Abi Eda Šīrana koncerti, kas nākamā gada augustā notiks Stepona Darjusa un Staša Girēna stadionā, vēlreiz pierāda, ka Kauņas pilsētas pieeja un pienācīgas investīcijas sporta un kultūras infrastruktūrā atgriežas ar reālu atdevi. Nupat stadionā notikušais lietuviešu estrādes mākslinieka “SEL” koncerts un Lietuvas futbola izlases spēles pilnu tribīņu priekšā ir tam lieliski piemēri.

Jāsaprot, ka daudzi tūkstoši cilvēku pasākumā veido ne tikai iespaidīgu skatu, bet arī ir pienācīgs pienesums vietējai ekonomikai. Fani no citām pilsētām vai valstīm piepilda viesnīcas. Restorāni un kafejnīcas ir piepildītas, un var priecāties pat par rindām pie to durvīm. Un tad pieskaitām transporta pakalpojumu, Airbnb īres un citu pakalpojumu sniedzējus, kas visi kopumā dod stimulu ekonomikai un pilsētas dzīvei.”

Koncertu rīkotāja “FKP Scorpio” (Vācija) dibinātājs un izpilddirektors Folkerts Kūpmans: “Pārdodot Baltijā vairāk biļešu nekā jebkurš cits mākslinieks, Eds Šīrans uzstādījis vēl vienu rekordu. Mēs esam lepni un priecīgi organizēt viņa šovus, bet tas nebūtu izdevies bez visu vietējo ieinteresēto pušu un mūsu partneraģentūras atbalsta. "L Tips Agency" darbs ir bijis nenovērtējams, lai panāktu, ka Kauņas stadionā notiks veseli divi Eda Šīrana koncerti. Mēs jau tagad ar nepacietību lūkojamies uz 2024.gada augustu, kad viss šis projekts tiks īstenots!”

Eds Šīrans "Brit Awards" balvu pasniegšanas ceremonijā 2022. gadā. 
Eds Šīrans "Brit Awards" balvu pasniegšanas ceremonijā 2022. gadā. Foto: Shutterstock

Aģentūra “L Tips Agency” ir viena no lielākajām neatkarīgajām pasākumu rīkotājām Baltijas valstīs, kas gadu gaitā uz Baltijas reģionu ir atvedusi tādus māksliniekus kā Eds Šīrans, 50 Cent, Braiens Adamss, “The Cure”, “Placebo”, “Maneskin”, Niks Keivs, “OneRepublic”, Sāra Braitmena, Hosē Karerass, Demjens Raiss, “James”, Emēlija Sandē, “The xx”, Deivids Geta, “Three Days Grace”, “Sigur Ros”, “Apocalyptica”, “Megadeth”, “Hurts”, LP, “Bullet For My Valentine”, Džeimss Arturs, “Kraftwerk”, “grandson” un citus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu