LNSO fonds izveido savu izcilības balvu orķestra mūziķiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris uzstājas "Lielās mūzikas balvas 2022" svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā.
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris uzstājas "Lielās mūzikas balvas 2022" svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) fonds ir izveidojis savu izcilības balvu orķestra mūziķiem, kuru pasniegs sezonas noslēguma koncertā 2024. gada maijā, preses konferencē informēja LNSO valdes locekle Indra Lūkina.

Konkurss ir paredzēts LNSO mūziķiem, kuru sniegums tiks vērtēts visas koncertsezonas laikā. "LNSO spēlē izcili mūziķi, un viņi ir pelnījuši, lai viņus vēl vairāk ceļ saulītē," sacīja Indra Lūkina. Balva nebūs tikai par perfekcionismu spēlē, bet arī par daudziem citiem aspektiem, piebilda orķestra vadītāja.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina.
Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina. Foto: Lita Millere/LETA

Muzikoloģe Gunda Vaivode skaidroja, ka orķestrī ir aptuveni simts mūziķu, un katrā koncertā viņiem ir cits uzdevums, tādēļ, lai viņus vērtētu, būtu jādzird katrs orķestra koncerts. Kritēriji balvas piešķiršanai būšot izcils darbs visas sezonas garumā, spilgta dalība orķestra kamermūzikas programmu ciklā, radošas inovatīvas repertuāra veidošanā kamermūzikas cikla un izglītojošo koncertu programmās. Tikšot novērtēts arī ideju pienesums. Kā noslēdzošo kritēriju Vaivode minēja LNSO tēlu apliecinošu darbību Latvijas koncertdzīvē.

Mūziķu izcilības vērtēšanā var piedalīties arī ikviens LNSO koncertu apmeklētājs, koncertu starpbrīžos balsojot par paša izvēlētu mūziķi.

Ordeņu kapitula locekle, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore, muzikoloģe Gunda Vaivode piedalās svinīgajā Triju Zvaigžņu ordeņu pasniegšanas ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 105. gadadienā Rīgas pilī šīgada 18. novembrī. 
Ordeņu kapitula locekle, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore, muzikoloģe Gunda Vaivode piedalās svinīgajā Triju Zvaigžņu ordeņu pasniegšanas ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 105. gadadienā Rīgas pilī šīgada 18. novembrī. Foto: Zane Bitere/LETA

Kā pauda Indra Lūkina, žūrijā būs fonda dibinātāji Gunda Vaivode, Andris Poga, Ints Dālderis, Arturs Maskats un Līga Līce, kā arī fonda valdes locekļi Jānis Jenzis un Inese Stankeviča.

Balvas apmērs ir 5000 eiro, kuru sarūpējuši fonda atbalstītāji, informēja Jānis Jenzis.

LNSO fonds dibināts ar mērķi radīt platformu kvalitatīvai sabiedrības iesaistei orķestra attīstībā, liecina publiski pieejamā informācija. Aktivitātes, kas saistītas ar ārējā finansējuma piesaisti un mērķa ziedojumu administrēšanu, īsteno LNSO fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu