Kurš auklēja Danevičas dēlu, kamēr viņa tika sveikta "Spēlmaņu naktī"?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Dārta Daneviča ar saņemto "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada aktrise" par lomu Dailes teātra izrādē "Zēni nav meitenes" balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī.
Aktrise Dārta Daneviča ar saņemto "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada aktrise" par lomu Dailes teātra izrādē "Zēni nav meitenes" balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī. Foto: Zane Bitere/LETA

Aktrise Dārta Daneviča, kura saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā Gada aktrise, sarunā ar žurnālu "Privātā Dzīve" atklāj tā vakara aizkulises. 

Kā zināms, Daneviča saņēma balvu par lomu izrādē "Zēni nav meitenes". 

Izrādē viņa stāsta par to, kas notiek, kad idilliskā ģimenes dzīve brutāli izjūk, un uzsver, ka šis temats ir "ļoti būtisks, aktuāls un sāpīgs". 

Saņemot balvu, Daneviča savā runā sacīja, ka pēc izrādes noskatīšanās cilvēki atceļot vakara plānus, lai dotos mājās samīļot savus bērnus.

Vaicāta, kas pieskata viņas divarpus gadu veco dēlu Kaupo, kamēr viņa tiek sumināta kā labākā aktrise, Daneviča žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj: "Mana mamma un tētis, ome un opis. Viņi šobrīd ir kopā ar dēlu." Bet uz jautājumu, kādas patlaban ir viņas attiecības ar bērna tēvu aktieri Artusu Kaimiņu, Dārta atbild vienā vārdā: "Nav."

Atgādinām, ka pirms Spēlmaņu nakts aktrise bija devusies uz Rīgas pili pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča, lai pievērstu viņa uzmanību jautājumiem, kas saistīti ar bāriņtiesu problēmām.

Vaicāta, kā noslēgusies tikšanās ar prezidentu, viņa ir lakoniska: "Aiz cieņas pret man veltīto laiku par šo vēl neko nestāstīšu. Varu vien atkārtot, ka es neapstāšos. Es iešu kaut vai līdz pasaules malai. Tas nav viegli, taču skaidrs, ka Latvijā līdz prezidentam ir iespējams tikt."

Foto: "Spēlmaņu nakts 2023"

Jau ziņots, ka 23. novembrī notika Spēlmaņu nakts ceremonija, ka kur par lomu Dailes teātra izrādē "Zēni nav meitenes" gada aktrises gods piešķirts Dārtai Danevičai, savukārt par gada aktieri atzīts Arturs Krūzkops par Ričarda lomu Latvijas Nacionālā teātra iestudējumā "Ričards. Nekā personīga".

Par gada labāko režisoru tika atzīts Elmārs Seņkovs, bet kategorijā "Gada lielās formas izrāde" uzvaras laurus plūca fonda "Initium" un režisores Ivetas Poles iestudējums "Malleus Maleficarum. Jaunais līgums".

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 28. novembra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu