Ventspils Mākslas skola radījusi galda spēli lībiešu valodas iepazīšanai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ atklāta Ventspils Mākslas skolas veidotā galda spēle "Loto lībiešu valodas iepazīšanai un apguvei", informē Ventspils Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Angere.

Šādu spēli Ventspils Mākslas skola veidojusi, lai veicinātu kultūras mantojuma saglabāšanu, jo Ventspils novads savulaik bijis lībiešu apdzīvots un līdz pat mūsdienām dažviet sastopami vietu nosaukumi lībiešu valodā, kā arī saglabājušās viņu tradīcijas.

Ventspils Mākslas skola. 
Ventspils Mākslas skola. Foto: lv.polomap.com

Spēle izgatavota sadarbībā ar Latvijas Universitātes Lībiešu institūtu. Tā papildināta ar Ventspils Mākslas skolas audzēkņu gleznojumiem un, lai veicinātu Latvijas vēsturiskās kultūras daudzveidības saglabāšanu, izgatavotos spēļu eksemplārus dāvinās Ventspils pirmskolas iestādēm, sākumskolām, kultūras iestādēm un lībiešu organizācijām.

Foto: www.visitventspils.com

Lai veicinātu piederības sajūtu lībiešu kultūrtelpai un reģionam, Lībiešu gada ietvaros izveidots arī izziņas maršruts, kas sākas Ovīšos un noslēdzas Kolkā. Spēle un izziņu maršruts izstrādāts par finansējumu, kas iegūts no Valsts kultūrkapitāla fonda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu