Nākampavasar Rīgā uzstāsies grupas "Megadeth" līdzdibinātājs Deivids Elefsons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

21. martā klubu “Melnā Piektdiena” kopā ar grupu pieskandinās Grammy un citu balvu laureāts, slavenās trešmetāla apvienības "Megadeth" līdzdibinātājs, vairāku citu grupu dalībnieks, virtuozais basists Deivids Elefsons. Latviju Elefsons apmeklēs soloturnejas "Bass Warrior Tour 2024" ietvaros.

Tas solās būt patiešām īpašs vakars smagās mūzikas cienītājiem, jo programmā iekļauti pazīstamākie “Megadeth” hiti, viņa soloprojektu, “Black Sabbath”, “Motörhead” u.c. roka un metāla klasikas sacerējumi, ko papildinās asprātīgi stāstījumi par viņa garās karjeras momentiem.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas šeit.

Deivids Elefsons nogājis garu ceļu no nabadzīgas bērnības Minesotas laukos līdz pasaules atzinībai trešmetāla titānu “Megadeth” sastāvā. Smagās mūzikas aprindās viņš tiek plaši cienīts par unikāli dinamisko un meistarīgi filigrāno basģitāras spēli. Basģitārists, dziesmu autors, ierakstu producents un arīdzan pedagogs – laika gaitā viņa daudzpusīgais talants izpleties līdzīgi krāsainam gobelēnam. Kā “Megadeth” dalībnieks no 1983. līdz 2002. un no 2010. līdz 2021. gadam Elefsons izvirzīts desmit Grammy balvām, producējis un izdevis daudzus zelta un platīna ierakstus, un šo gadu laikā vairākkārt apceļojis visu pasauli.

Savukārt ārpus “Megadeth” savus ģitārspēles un radošos talantus izpaudis virknē dažādu muzikālu projektu, tostarp “Soulfly”, “F5”, “Temple of Brutality,” “Altitudes and Attitude” (kopā ar Frenku Bello no “Anthrax”), “Metal Allegiance” (supergrupa, kuru izveidoja basģitārists Marks Mengi, un kuras sastāvā bez Ellefsona uzaicināja ģitāristu Aleksu Skolniku (“Testament”) un bundzinieku Maiku Portnoju (“Dream Theater”).

Deividam Ellefsonam ir bakalaura grāds biznesa mārketingā, un viņš turpina lasīt lekcijas par dažādām ar mūziku un biznesu saistītām tēmām, kā arī ir iesaistīts citās biznesa aktivitātēs ārpus mūzikas, piemēram filmu producēšana (“Ellefson Films”), grāmatu izdevniecība (The Ellefson Book Co.”) un pat kafijas zīmols “Ellefson Coffee Co”.

Gaidāmo "Bass Warrior Tour 2024" koncertturneju Ellefsons komentē šādi:

"Esmu veidojis savu karjeru līdzīgi kā mūzikas karavīrs – ceļā mani vienmēr pavada basģitāra. Ar nepacietību gaidu, kad šīs dziesmas atkal tiks atskaņotas no skatuves, vienlaikus daloties ar introspektīvām un izklaidējošām anekdotēm par to radīšanu. Tas būs viens mežonīgs brauciens pa zemām notīm un ar augstām likmēm!”

Šajā turnejā Ellefsonu pavadīs viņa ilggadējais draugs un kolēģis, ģitārists un muzikālais producents Endijs Martongelli, kurš vienmēr bijis līdzās Deividam viņa soloprojektos, piemēram, “Basstory” vai “Ellefson-Soto” (kopā ar slaveno vokālistu Džefu Skotu Soto).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu