Roberts de Niro apgalvo, ka cenzēta viņa runa, kas vērsta pret Donaldu Trampu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Aktieris Roberts de Niro (Robert de Niro) paziņoja, ka “Gotham Awards” balvu pasniegšanas ceremonijā Ņujorkā, viņam nezinot, tika cenzēta viņa runa pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu vērsto komentāru dēļ. Runa tika rediģēta, lai no tās izņemtu polemiku par vēstures viltošanu.

Vēsturisko un radošo personību godināšanas ceremonijā de Niro kāpa uz skatuves par Mārtina Skorsēzes (Martin Scorsese) režisēto filmu “Ziedu mēness slepkavas” (“Killers of the Flower Moon”). Viņš nolasīja dažas piezīmes par filmu un teica, ka viņa runas pirmā daļa esot izņemta un nav rādīta suflēšanas aparātā.

Pēc tam viņš no sava tālruņa nolasīja trūkstošo runas fragmentu: “Vēsture vairs nav vēsture. Patiesība vairs nav patiesība. Pat fakti tiek aizstāti ar alternatīviem faktiem un atbalstīti ar sazvērestības teorijām un nejēdzību. Floridā skolēniem māca, ka vergi attīstīja prasmes, kuras varēja izmantot personīgā labuma gūšanai. Izklaides industrija nav pasargāta no šīs sērgas. Hercogs Džons Veins (The Duke, John Wayne) slaveni izteicās par Amerikas pamatiedzīvotājiem: "Es neuzskatu, ka mēs izdarījām kaut ko nepareizi, atņemot viņiem šo lielisko valsti. Bija ļoti daudz cilvēku, kuriem vajadzēja jaunu zemi, un indiāņi savtīgi centās to paturēt sev.""

De Niro piebilda: “Meli ir kļuvuši par vēl vienu rīku šarlatānu arsenālā.

Bijušais prezidents savā četru gadu valdīšanas laikā mums meloja vairāk nekā 30 000 reižu, un viņš turpina to darīt arī savas šī brīža atriebības kampaņas ietvaros.

Taču ar visiem saviem meliem viņš nespēj paslēpt savu dvēseli. Viņš uzbrūk vājajiem, iznīcina dabas dāvanas un izrāda necieņu, piemēram, lietojot vārdu “Pokahonta” (“Pocahontas”) kā rupjību.”

Pēc tam de Niro atteicās pateikties filmas atbalstītājiem, uzņēmumam “Apple”, atsaucoties uz runas fragmenta izņemšanu:

“Es nemaz nevēlos viņiem pateikties par to, ko viņi izdarīja. Patiesībā kā viņi to uzdrīkstējās?”

De Niro jau iepriekš ir verbāli uzbrucis Trampam. Pirmsvēlēšanu videoklipā 2016. gadā viņš teica: “Viņš ir tik klaji stulbs. Viņš ir panks. Viņš ir suns. Viņš ir cūka, krāpnieks, muļķis, kurš nezina, ko runā.” 2019. gadā viņš teica laikrakstam “The Guardian”: “Es nevaru sagaidīt, kad redzēšu viņu cietumā.” Oktobrī viņš samitam “Apturēt Trampu” (“The Stop Trump Summit”) nosūtīja ziņojumu, kurā bijušo ASV prezidentu nosauca par ļaunu un par cilvēku bez morāles un ētikas sapratnes, kas izliekas par ļoti spēcīgu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu