Mūžībā devies gleznotājs Jānis Gunārs Kalnmalis

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Svece.
Svece. Foto: Nicvandum/"Shutterstock"

Ceturtdien, 7.decembrī, mūžībā devies gleznotājs Jānis Gunārs Kalnmalis, informēja mākslinieka tuvinieku pārstāve Dita Plepa.

Dzimis rīdzinieks, Kalnmalis gandrīz 30 gadus dzīvojis Aizputē, turpinot aktīvi gleznot līdz pat mūža nogalei un ar paša organizēto starptautisko gleznotāju plenēru starpniecību parādot Aizputi plašam mākslinieku lokam.

1959.gadā mākslinieks beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu, 1967.gadā absolvēta Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) profesora Eduarda Kalniņa vadībā. Mācījies figurālās glezniecības klasē pie Latvijas mākslas klasiķiem Konrāda Ubāna, Leo Svempa, Induļa Zariņa un citiem.

Pēc LMA Kalnmalis ilgus gadus strādājis kombinātā "Māksla" par radošo mākslinieku, veidojot monumentāli dekoratīvos sienu un ārsienu gleznojumus Latvijas pilsētām, kā arī grāmatu un lietišķo grafiku. Kopš 1967.gada ir piedalījies izstādēs, bet kopš 1979.gada bijis Latvijas Mākslinieku savienības biedrs.

Mākslinieka personālizstādes notikušas daudzās Latvijas pilsētās, kā arī Somijā, Beļģijā, Dānijā, Vācijā, Zviedrijā, Luksemburgā, Šveicē, Nīderlandē, un viņa darbi atrodami Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas un Krievijas Mākslinieku savienību fondos, kā arī vairākās privātkolekcijās Eiropā, ASV un Austrālijā.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu