Latvijā ar koncertiem viesosies Adriāno Čelentāno oficiālais dubultnieks Adolfo Sebastiani

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Adriāno Čelentāno oficiālais līdzinieks Adolfo Sebastiani
Adriāno Čelentāno oficiālais līdzinieks Adolfo Sebastiani Foto: Publicitātes foto

Adriāno Čelentāno – tas ir vesels laikmets uz skatuves un kinoekrāniem. Visa pasaule klausās viņa dziesmas, stadionos dzied viņam līdzi, un miljoniem skatītāju apbrīno viņa lomas filmās. Šogad Adriāno Čelentāno apritēja 85 gadi, un viņš jau ir atteicies no aktīvas koncertdarbības. Taču dziedātāja daiļradi Latvijā nākamā gada pavasarī palīdzēs baudīt speciālais veltījuma šovs un Adriāno oficiālais dubultnieks Adolfo Sebastiani.

Adriāno Čelentāno noteikti var saukt par vienu no mūsdienu Itālijas simboliem. Neskatoties uz to, ka pēdējā filma ar viņa piedalīšanos uz ekrāniem iznāca tālajā 1992. gadā, viņa pasaules slava neizgaist. Ekspresīvais itālis ir mīlēts un pazīstams visā pasaulē – ar savām dzirkstošajām komēdijām, grezno balsi un neatkārtojamo humora izjūtu.

Adriāno Čelentāno koncertā Sanremo dziesmu festivālā Itālijā, 2012. gadā. 
Adriāno Čelentāno koncertā Sanremo dziesmu festivālā Itālijā, 2012. gadā. Foto: AFP / Scanpix

Adriāno dzimis Milānā 6. janvārī – ne tikai mums pazīstamajā Zvaigznes dienā, bet itāļu tradīcijās arī Befanas dienā, kas tiek uzskatīta par smieklu un joku dienu. Ģimene dzīvoja ļoti trūcīgi, tāpēc 12 gadu vecumā topošais aktieris bija spiests pamest skolu un strādāt par pulksteņmeistara mācekli.

Jau kopš agras bērnības zēns parādīja acīmredzamu aktiera talantu. Piemēram, viņš bieži uzdevās par slaveno amerikāņu komiķi Džeriju Lūisu (Jerry Lewis, 1926-2017). Adriāno māsa reiz nosūtīja viņa fotoattēlu Lūisa līdzinieku konkursam, kurā Čelentāno uzvarēja un balvā ieguva 100 000 liru.

Amerikāņu aktieris Džerijs Lūiss 2012. gadā Kalifornijā.
Amerikāņu aktieris Džerijs Lūiss 2012. gadā Kalifornijā. Foto: Shutterstock

Aktiera kontā ir vairāk nekā 40 filmas. Karjeras laikā viņam izdevās parādīties auditorijas priekšā dažādos veidolos. Viens no neparastākajiem uzdevumiem bija pērtiķa loma filmā “Bingo Bongo” (1982), jo aktierim nebija jāmācās teksts – visas filmas garumā viņa varonis klaigāja dzīvnieciskas skaņas.

Pats Čelentāno sevi vairāk uzskata par mūziķi un dziedātāju, nevis aktieri. Un tieši mūzikas jomā viņš ir guvis vislielākos panākumus. Piemēram, viņš kļuva par vienu no pirmajiem, kurš izpildīja rokenrolu un repu itāļu valodā. 70. gadu sākumā Adriāno ierakstīja kompozīciju ar nosaukumu “Prisencolinensinainciusol”, kuras tekstu veidoja izdomāti vārdi, kas nenozīmē neko konkrētu. Tādā veidā dziedātājs vēlējās ilustrēt cilvēku nevienprātību. Dziesma tika izpildīta kā rečitatīvs un kļuva par vienu no pirmajiem mūziķa repa eksperimentiem. Šis sacerējums ilgu laiku atradās Eiropas popmūzikas topu augšgalā un pat iekļuva Amerikas topos.

Dažās citās savās dziesmās Čelentāno vairākas reizes izmantoja paša izgudroto Celentanesque valodu – savdabīgu itāļu un angļu valodas sajaukumu. Visas savas karjeras laikā Adriāno ierakstīja vairāk nekā 600 dziesmas un vairāk nekā 30 albumus. Visu pasauli iekaroja tādi Čelentāno hiti kā “Susanna”, “Amore No”, “Il Tempo Se Ne Va”, “Soli”, “Azzurro”, “Una Festa Sui Prati”, “Ciao Ragazzi” un daudzi citi.

Adriāno Čelentāno un Klaudija Mori.
Adriāno Čelentāno un Klaudija Mori. Foto: Wikimedia Commons

Ar savu sievu, aktrisi Klaudiju Mori (Claudia Mori) viņš iepazinās filmas “Dīvainis” (Un sacco bello, 1980) uzņemšanas laukumā. Tajā laikā viņai vēl nebija apritējuši 20 gadi – viņa bija 6 gadus jaunāka par Adriāno. Viņš nekavējoties sāka aplidot meiteni un uzaicināja viņu uz randiņu, taču Klaudiju atbaidīja viņa diezgan šokējošā uzvedība, meitu ģēģera un huligāna reputācija.

Tomēr beigu beigās rezultāts ir tāds, ka pāris ir kopā jau 56 gadus. Gadu gaitā Klaudija ir kļuvusi ne tikai par sievu un māti trim bērniem, bet arī par vīra mentori, iesaistoties viņa tēla veidošanā, darbojoties kā producente un arī iedvesmotāja. Viņa ir arī ģimenes ierakstu studijas Clan Celentano direktore. Adriāno un Klaudijas bērni – dēls Džakomo un meitas Rosita un Rozalinda – visi ir sekojuši savu vecāku pēdās. Rosita ir filmējusies romantiskās komēdijās un šobrīd vairāk pazīstama kā TV raidījumu vadītāja, Džakomo ir aktieris un dziedātājs, bet Rozalinda ir aktrise un māksliniece.

Adriāno turpina muzicēt. 2019. gadā viņš izdeva mūzikas albumu “Adrian”, kurā bija iekļauti skaņu celiņi viņa jaunajam garadarbam, animācijas seriālam “Adrian”, kas zīmēts kiberpanka stilistikā. Čelentāno darbojās kā projekta režisors, producents un scenārists. Taču skatuves leģenda pārtrauca savu aktīvo koncertdarbību, īpaši ārpus Itālijas, jo mūziķis cieš no aerofobijas – bailēm lidot lidmašīnā.

2002. gadā tika paziņots, ka ir parakstīts līgums ar populārā itāļa oficiālo dubultnieku Adolfo Sebastiani. Sākotnēji Sebastiani bija jāveic tikai daži pienākumi dziedātāja labā, lai viņu nedaudz atbrīvotu no pieblīvētā kalendāra. Tomēr laika gaitā Adolfo izrādījās īsta Adriāno Čelentāno kopija: ne tikai izskats, augums, ķermeņa uzbūve un svars, bet arī balss ir identiska ar slaveno prototipu.

Adolfo Sebastiani koncertā Odesā, Ukrainā, 2016. gadā
Adolfo Sebastiani koncertā Odesā, Ukrainā, 2016. gadā Foto: Shutterstock

Pateicoties savam muzikālajam un aktiera talantam, Adolfo izveidoja grupu "Adriano Celentano Tribute", kas nevar sūdzēties par popularitātes trūkumu. Dzīvā skaņa, spilgti koncertu numuri, izcila šova horeogrāfija un, pats galvenais, Adriāno Čelentāno krāšņais repertuārs – tās visas ir neapšaubāmas “Adriano Celentano Tribute” komandas priekšrocības.

Adolfo līdzība ar Adriāno ir pārsteidzoša, un ne tikai izskata un balss ziņā. Savā dzimtenē Adriāno Čelentāno saņēma segvārdu Molleggiato, ko var tulkot kā “tas, kurš uz atsperēm”. Šāds apzīmējums dots viņa skatuves kustību dēļ. Jāsecina, ka Adolfo ir pilnībā pārņēmis dziedātāja unikālās manieres.

Koncerta auru rada arī Sebastiani sirsnīgais komunikācijas veids ar publiku, un ierasts, ka koncerta noslēgumā viņš vada fotosesiju Čelentāno tēlā.

“Adriano Celentano Tribute” un Adolfo Sebastiani koncerti notiks Rīgā – 2024. gada 26. martā Lielajā ģildē, 27. martā Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars” un 30. martā Daugavpilī – Daugavpils Kultūras pilī. Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un tīmeklī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu