Tiešraides ieraksts Teātra mājā "Zirgu pasts" pasniedz Izcilības balvas kultūrā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Izcilības balva kultūrā".
"Izcilības balva kultūrā". Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) teātra mājā "Zirgu pasts" šodien plkst. 17.30 sveic Izcilības balvas kultūrā laureātus. Seko līdzi tiešraidei!

Turpinot tradīciju, arī šogad Izcilības balvas kultūrā ceremoniju rīkos kāda no trim radošajām kultūras augstskolām. Šogad apbalvojuma svinīgās norises organizatora godu uzņēmusies LKA.

Apbalvojuma ceremoniju rīko LKA Radošās darbības centra komanda, producente Kristīne Freiberga, pasākuma režisore būs Endīne Bērziņa.

Šī gada ceremoniju caurvīs kustība un deja LKA Laikmetīgās dejas mākslas programmas 3.kursa studentu izpildījumā. Horeogrāfes ir Rūta Pūce un Olga Žitluhina.

Savukārt ceremonijas vizuālās mākslinieces ir Justīne Jasjukeviča un Dace Ignatova, muzikālo noformējumu ceremonijai rada jaunais komponists Henrijs Poikāns, gaismu dizainu - Ivars Vācers, bet video - Viktors Keino. Svinīgo ceremoniju vadīs aktrise Anta Aizupe.

Jau rakstīts, ka aicinājumam izvirzīt pretendentus šogad atsaukušies septiņi pieteicēji. Pretendenti šogad pārstāv tādas kultūras nozares kā arhitektūra, literatūra un grāmatniecība, muzeji, mūzika, teātris un vizuālā māksla.

Kandidātu pieteikumus apbalvojumam izvirzīja KM pārraudzībā esošās institūcijas, nozaru konsultatīvās padomes, nevalstiskās organizācijas un juridiskās personas. Iesniegtos pieteikumus, atbilstoši apbalvojuma nolikumā noteiktajam, izvērtēja Latvijas Nacionālā kultūras padome, un apstiprināja kultūras ministre Agnese Logina (P).

Uz Izcilības balvu kultūrā var pretendēt, ja iegūts apbalvojums starptautiskos un profesionāli prestižos konkursos, festivālos un citos profesionāla novērtējuma pasākumos kultūras jomā, ja Latvijas mākslinieku vai kolektīvu veikums, piemēram, viesizrādes, koncerti, izstādes un citi pasākumi, guvis plašu rezonansi ārzemēs, veicinājis Latvijas prestižu pasaulē un kultūras vērtības apziņu Latvijas sabiedrībā, kā arī tad, ja veikums piesaistījis plašu starptautisku uzmanību un radījis rezonansi pasaulē, veicinot Latvijas un ārvalstu kultūras telpu sadarbību un mijiedarbību.

Aizvadītajos gados apbalvojumu saņēmuši Aleksandrs Antoņenko, Jānis Nords, Žaņa Lipkes memoriāls, Signe Baumane, Iveta Apkalna, Andris Freibergs, Turaidas muzejrezervāts, Rasa un Raitis Šmiti, Andris Nelsons, dizaina birojs "H2E", Gidons Krēmers un kamerorķestris "Kremerata Baltica", režisors Alvis Hermanis, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rolands Kalniņš un Nora Ikstena, Imants Lancmanis, Elīna Garanča un Anna Laudere, Marina Rebeka, Gundega Laiviņa, platforma "Latvian Literature," Pēteris Vasks, Anete Melece, Rundāles pils muzejs, kino un teātra režisors Viesturs Kairišs, izdevniecība "Liels un mazs" un Latvijas Radio koris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu