Straumēšanas topu pārņem Ziemassvētki un noris milžu cīņas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Lācis

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” iknedēļas topu. 49. nedēļas topā arvien skaļāk dzirdamas Ziemassvētku dziesmas un notiek sacensība Latvijas hiphopa smagsvaru starpā. Šoreiz topā debitējis Ozols ar savu 1. decembrī izdoto albumu “1979”.

Latviešu singlu topa dominanci atguvuši tā ilglaicīgie līderi “Singapūras Satīns” - virsotnē ir dziesma “Uz seen”, otrā ir “Degviela”, bet trešā klausītākā ir “Labvakar”. Grupas šī gada albums “Super” ir ceturtajā vietā.

Foto: publicitātes

Straumētākajā topā bija gaidītā Ozola debija - ar albumu “1979”, viņam ir izdevies iekarot gan latviešu, gan apvienotajā albumu topa virsotni. Iepriekšējās nedēļas līderi “Netīrās cilpas” ar albumu “Melnezera grāmata” abos albuma topos ir otrajā vietā. Vēl jāpiemin arī Ozola jaunā albuma klausītākā dziesma “8 pa 8”, kas latviešu singlu topā debitējusi devītajā vietā. Šajā dziesmā līdzās Ozolam dzirdam arī reperus Marko, rolands če, Prusax, Hotte, ansis, xantikvariāts un Stepu.

Foto: publicitātes

“Albums "1979" lielākoties tapa šī gada ietvaros.

Savukārt dziesma "8 pa 8" tapa spontāni un kļuva par vienu no nozīmīgākajām, spilgtākajām šī albuma dziesmām.

Tā tapa vasarā, dziesmu rakstīšanas nometnē, kurā es pats nepiedalījos, bet šīs dziesmas uzmetums man šķita saistošs. Tad radās doma, ka būtu interesanti dziesmas ietvaros radīt reperu maratonu, kurā viens otru mēģinam pārspēt, un, šķiet, tas ir izdevies. Šī dziesma negaidīti ir pati straumētākā ieraksta dziesma un esmu priecīgs, ka albums "1979" ir ierindojies šīs nedēļas straumētāko albumu topa pirmajā vietā. Paldies, ka sadzirdējāt mūsu ieguldīto darbu!” saka Ozols.

59. nedēļā labi viecies arī jaunās paaudzes reperiem Wiesulis singlu topā ir ar divām dziesmām, kā arī viņa un producenta sangvn albums “Fianchetto” ir trešajā vietā latviešu albumu topā. Gan singlu, gan albumu topa desmitniekā ir arī $ourJ un Ods.

Foto: publicitātes

Šajā nedēļā topā ir daudz Ziemassvētku mūzikas. Kombinētajā singlu topā sākot no otrās līdz pat sestajai vietai aizņēmuši Ziesmassvētku hiti, bet apvienotajā albumu topa trešajā vietā ir Maikla Bublē albums “Christmas (Deluxe Special Edition)”, Dīna Mārtina “A Winter Romance” ir septītais, Merajas Kerijas “Merry Christmas” ir astotais, savukārt SIA albums “Everyday Is Christmas (Deluxe Edition) ir devītais klausītākais.

Foto: publicitātes

Vēl atlikuši trīs topi, kuros iepazīsim 2023. gada nogales pēdējās nedēļās mūzikas straumētājos internetā Latvijā populārāko mūziku. Gada kopsavilkumā izkristalizēsies visvairāk klausītāko dziesmu piecinieks, kas tiks nominēts “Zelta Mikrofons'24” kategorijai “Straumētākais ieraksts ar Elektrum”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu