21. novembrī tapa zināms, ka pirmo reizi vēsturē Latvijas restorāni nonākuši starptautiski atzītajā "Michelin Guide" restorānu ceļvedī un viens no tiem ir pat ieguvis izslavēto "Michelin" zvaigzni. "TikTok" ēdienu blogere Justīne Martinsone devās baudīt maltīti restorānā "Max Cekot Kitchen", kas arī ieguva šo ievērojamo "Michelin" pagodinājumu. Tiktokere savā platformā arī publicēja atskatu par savu pieredzi, kurš ne visai iepriecināja sociālo tīklu lietotājus.
Pašmāju "TikTok" ēdienu blogeres "Michelin" restorāna apmeklējums kritis sociālo tīklu lietotāju nežēlastībā (8)
"TikTok" ēdienu blogere dalījās ar video, kurā apmeklējusi restorānu "Max Cekot Kitchen".
"Es par šo maltīti samaksāju pustūkstoti. Jā, jūs nepārklausījāties - pustūkstoti," viņa paziņoja video sākumā.
Turpmākajos kadros sieviete parādīja katru ēdienu un viedokli par tiem. "Kā tev liekas, bija tā vērts?" viņa vērsās pie saviem sekotājiem.
Video noslēgumā viņa dalījās arī ar rēķinu, kurā gala summa gan norādīta 439 eiro, no kuriem 300 eiro bija par 10 kārtu ēdienu diviem cilvēkiem, savukārt pārējo summu sastādīja dzērieni un apkalpošanas maksa.
@jushkapadrushka Kā tev liekas, bija tā vērts? 🤔 Apmeklēju pirmo Michelin zvaigznes restorānu Latvijā - Max Cekot Kitchen 🍽️ #latvija #michelinstar #restorāns #patipirku ♬ Shine (Cover Benjamin Francis Leftwich) - 婷婷icy
Video ātri vien guva ievērību kā pašā "TikTok" vidē, tā arī "Twitter" jeb "X", kur cilvēki nesaprata, kādēļ sieviete tik ļoti uzsvērusi summu, ko samaksājusi. Vairāki norādīja, ka, dodoties uz šādu restorānu, tiek maksāts par pieredzi, nevis kārtīgu pieēšanos, turklāt cenas esot atbilstošas.
Es nesaprotu, kāda jēga činkstēt par mazām porcijām, nepaēšanu, dārdzību 🙄 Ja gribas pielikt kuņģi, jāiet uz vietām, kur panētas karbonādes ar siera cepurīti un ananasu. Ja neinteresē gastronomiskas pieredzes, var paēst nesliktās vienkāršākās vietās, ne heitot to, ko nesaprot.
— Guna (@gunapuna) December 11, 2023
Sākās cepiens par augstajām cenām.Nesaprotu kapēc jāraud par pakalpojumu,kuru nevari atļauties. Nu tas nav fastfood un nav priekš visiem. Noskatījos šo video un es ļoti sagribēju visu to pagaršot un izbaudīt.Priekš 10ēdienu pasākuma, tā cena nav nekāda nerealā.Atbilst saturam 🤤 https://t.co/0J7HylDExO
— Arturs (@Eifelis) December 11, 2023
Parakstos zem katra vārda. Nevienam tak neliek tur iet ēst. Ir arī krietni dārgāki restorāni. Pieraduši te pie mCDonalda, GanBei un Turkkebab
— Mr.ES (@MR_ES91) December 11, 2023
Bet tāds jau arī bija viņas mērķis, pacepināt tautu ar cenām. Parādīt, ka var atļauties, gan jau viņa pati to neapmaksāja, tik palielījās. A par ko brīnīties, ja cilvēkus tīši panerro un tie pēc tam pavelkās? Cilvēki dzīvo badā, nabadzībā, bet tiem rāda ko tādu. Viss ir pareizi.
— Aigars Grāvītis (@Aigars761511302) December 11, 2023
Turklāt virkne pavāru danco riņķī.
— VilcienVakte (@svilpes) December 11, 2023
Reāla privātā Gastro izrāde.
Cena adekvāta.
Man arī šķita pat ļoti solīdi. Diemžēl, tie kas raud par cenu, nespētu arī izbaudīt to ēdienu un būtu par maz
— PATRĪCIJA HANNA (@PMurniece) December 11, 2023
Cenas ir adekvātas. Tur tak bars skraida ap pāris klientiem. Visiem vajag algu nopelnīt. Ja būtu nauda, tad kādu reizi pamēģinātu.
— Rudīte Martišauska (@AlksneR) December 11, 2023
Vienīgais kas šajā apskatā mulsināja, ka dāma 2x uzsvēra ES samaksāju. Tā publiski - re tas mans draugs, viņš nespēj… ES samaksāju.
— Kurzemniece (@kurzemnie) December 11, 2023
Korekti būtu sacīt MĒS, vai vienkārši minēt ka šis izmaksāja tik un tik
Nu nezinu. Man, piemēram, tas vispār nešķiet saistoši, līdz ar to vispār neinteresē, cik maksā. Es to aprītu, par daudz ko vaikstītos un vispār neizbaudītu.
— jā,irlemts (@jabuslemts) December 11, 2023
Domāju, ka tie, kuri “saprot šo”, par cenu nesūdzas, jo… viņi saprot, par ko maksā.
Bija arī vairāki cilvēki, kuri gan piekrita, ka cenas bijušas pārāk augstas un paši noteikti restorānu neapmeklētu.
@elnormous šis "rēķins" ir īsts čeks? vai nodokļi bye bye? pic.twitter.com/It0cp5DPHg
— Ieva 🇱🇻🖤🇺🇦 (@IevaChivina) December 11, 2023
Cipars jau būti vēl adekvāts, tikai mīnuss tam ir tāds, ka ēdienkarte nav nekur piblicēta… piemēram no šī brīža ēdienkartes manām garšas kārpiņām un gaumei atbilstu tikai 3 ēdieni…
— Maris K. (@Maaris_K) December 11, 2023
Par cenu viss ok...godīgi pirms tam pasaka ,bet tā apkalpošanas maksa ķipa 12.5 % vot tas pārsteidza
— puucinss23 (@puucinss23) December 11, 2023
Skatoties uz to porciju lielumu jāsecina, ka šis ir visīstākais fastest foods, kāds var būt...
— Ivars Auziņš🇱🇻 🇺🇦 🌻 (@IvarsAuzins) December 11, 2023
Domāju, mazāk "cepas", ka slikti vai dārgi, bet, ka mišelina pasākums bija ar lielām gaidām un vēl no valsts maciņa, bet tā slava ar zvaigznīti tika kam tādam, ko vien retais jebkad izbaudīs. Kas zin, ja tam būtu piegājuši ātrāk kā igauņos, ļaudis uztvertu mierīgāk.
— Aigars Prūsis 🇱🇻 (@Prusis) December 11, 2023
Btw sapujušajā Airopā tādos pašos mišelīnzvaigžņotos restūžos tagad visu apmēram to pašu setu var apēst par 49 eiro. Un apkārt negāž. Jo mišelīns ir tāda aizejošās paaudzes lieta. Chekot kuchņā 49eiro jāmaksā par pliku apkalpošanu 2iem. Un tas NAV ok! Tā vsp nav mūsu tradīcija!
— Ilze (@Jenotsons) December 11, 2023
Bet vai redzēji rēķinu? Uzrakstits 3 valodās ar pamatīgām drukas kļūdām un vez nodokļu informācijas (https://t.co/P924uGG2FJ un pvn daļa).. un vēl parsteidza ka visa pa virsu vēl par apkalpošanu maksa. :(
— Viesturs Lūsis (@viesers) December 11, 2023
Vakariņas un kokteiļi vēl tā, bet apkalpošanas maksa mani gan atgrūž.
— Eli (@elina_shh) December 11, 2023
Arī "TikTok" komentāri bija līdzīgi, cilvēkiem daloties divās frontēs. Komentāros video autore rakstīja, ka nav saņēmusi atlaidi kā "TikTok" lietotāja, kā arī apstiprināja, ka no ēdieniem paēdusi labi.