Ministru prezidente reaģējusi uz grupas “Dzelzs vilks” bundzinieka sievas liecību par vīra vardarbību (23)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Judzis.
Mārcis Judzis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopš izskanējušas apsūdzības pret grupas "Dzelzs vilks" bundzinieku Mārci Judzi par viņa iespējamo vardarbību pret sievu, situāciju sociālajos tīklos komentējusi arī ministru prezidente Evika Siliņa.

Uz sociālajos tīklos uzliesmojušo skandālu savā tvitera kontā premjerministre reaģējusi, norādot, ka pēc šādas publiskās liecības "pavisam noteikti jāvērtē, vai bāriņtiesa rīkojusies bērnu labākajās interesēs".

Viņa arī pateicas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai, kas jau ir reaģējusi un "lūgs skaidrojumus par satraucošo situāciju". 

Jau vēstīts, ka grupa "Dzelzs vilks" nolēmusi pārtraukt sadarbību ar grupas bundzinieku Mārci Judzi saistībā ar viņa iespējamo vardarbību pret sievu.

Grupa paziņojumā sociālajos medijos gan norobežojas no pret Judzi publiski vērstajiem pārmetumiem, jo grupas rīcībā neesot informācijas, kas apsūdzības apstiprinātu. Grupa turklāt akcentē, ka pret Judzi līdz šim vērstās apsūdzības viņa un sievas tiesvedībā tiesas ceļā esot atspēkotas un grupa uzticas Latvijas tiesībsargājošu iestāžu lēmumiem.

"Tomēr, ņemot vērā, ka tiesas process turpinās, grupa pieņēmusi lēmumu pārtraukt sadarbību ar Judzi līdz apsūdzības pret viņu pilnībā atspēkojošam un nepārsūdzamam spriedumam vai kamēr tiks noskaidroti neapgāžami fakti, kas apliecina viņa nevainību," raksta apvienība.

Vienlaikus grupa kategoriski nosoda jebkādu vardarbību pret sievietēm un bērniem.

Tikmēr Judža dzīvesbiedre Rūta Judze "Facebook" sniegusi garu aprakstu par Judža īstenoto fizisko un emocionālo vardarbību, kā arī norādījusi, ka vairākkārt vērsusies policijā.

Sieviete, kura arī ārstējusies no krūts vēža, norādījusi, ka reiz pat sastapusies ar situāciju, ka, izsaucot policiju, viens no tā vakara ekipāžas policistiem bijis vīra paziņa.

Dzirdot viņas uzvārdu, policists izkāpis no transportlīdzekļa uzsmēķēt un privāti piezvanījis sievietes vīram. Kad viņš iekāpis atpakaļ, sācis sievietei jautāt, vai pārāk daudz nelietojot alkoholu vai ko nomierinošu. Sievietei radušās aizdomas, ka viņš mēģina likt justies neadekvātai.

Pēc šādas pieredzes sievietei bijis grūti saņemties atkārtoti vērsties pēc palīdzības, lai vairs neizjustu šo bezpalīdzību.

Sieviete arī norādījusi, ka vīrs viņai tiesiskā ceļā atņēmis bērnus.

Savukārt Judzis sociālajā medijā "Facebook" norādījis, ka visa sievietes paustā informācija esot nepatiesa un apmelojoša. Viņš "šajā farsā" iesaistīties nevēloties, turklāt esot slēgtas tiesvedības, tāpēc nedrīkstot izpaust detalizētu informāciju.

Judzis apgalvojis, ka nekad neesot bijis vardarbīgs pret Rūtu un saviem bērniem, bet to nevarot teikt par pašu Rūtu.

Tāpat vīrietis apgalvojis, ka trīs reizes lūdzis pie notāra izšķirties, bet tas nesot izdevies. Judzis arī apgalvojis, ka sieviete neesot slima ar vēzi.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu