Valdis Melderis par izsapņoto darbu medijos: Kad tie sapņi piepildās, tu to nepamani

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Nesen savu trīsdesmito dzimšanas dienu ar vērienu svinēja “Radio Skonto”, kurā viena no atpazīstamākajām radio balsīm ir Valdis Melderis. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, Melderis atminas savu bērnību un sapņus, kas iekļāvuši darbu medijos. “Paiet kaut kāds laiks, un izrādās – te nu mēs esam,” viņš piebilst par sapņu piepildīšanos.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Melderis pauž kādu bērnības atmiņu: “Tad, kad taisījos uz skolu, man bija kontroldarbs un es nebiju izpildījis mājasdarbu, un tur uz ledusskapja mums stāvēja virtuvē radioaparāts, septiņos no rīta tur tie cilvēki tik laimīgi runāja, lasīja ziņas un kaut ko stāstīja. Es domāju – kaut es tā varētu! Nekādu kontroldarbu, nekādu mājasdarbu – viņi vienkārši sēž rādžiņā un bazarē. Es arī tā gribu! Paiet kāds laiks, un izrādās – te nu mēs esam.”

“Radio Skonto” Melderis darbojas jau 30 gadus – sācis ar nakts raidījuma vadīšanu, vēlāk pievērsies rīta programmai, modinot klausītājus kopā ar Ritu Paulu 27 gadu garumā, un to dara joprojām. Uz Šipkēvica jautājumu, vai šis ir sapņu piepildījums, Melderis norāda: “Tu zini, tad, kad tie sapņi piepildās, tu nepamani to, tu nepamani.”

Viņš turpina: “Es savulaik airēju apkārt Zaķusalai un domāju – tur tiem cilvēkiem gan ir tik forši – viņi sēž pie tiem daudzajiem televizoriem, tur visu ko rāda, bet man neļauj skatīties filmas vakaros. Es arī tā gribētu. Tu pieķer sevi pie domas tad, kad tu strādā par diktoru, – tu garlaikoti sēdi tajā režijā pie daudzajiem televizoriem un domā – bāc, tas ir tas! Un tad tas vairs nav tas.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu