Vai tiešām “franču Vainstīns”? Dokumentālā filma atklāj Žerāru Depardjē kā seksuālu varmāku (3)

Toms Treibergs
, TVNET Kultūras redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Žerārs Depardjē filmas "Mazo lietu garša" (The Taste of Small Things) pirmizrādē Berlīnē. 2023. gada janvāris
Aktieris Žerārs Depardjē filmas "Mazo lietu garša" (The Taste of Small Things) pirmizrādē Berlīnē. 2023. gada janvāris Foto: Scanpix/DPA

Pētnieciskā dokumentālā filma, kurā attēloti kadri, kuros Žerārs Depardjē demonstrē netiklu, seksistisku uzvedību, raisījusi viļņošanos franču kino pasaulē, ziņo medijs “Screen Daily”. Dokumentālā filma "Žerārs Depardjē: cilvēkēdāja krišana" (Gerard Depardieu: The Fall Of The Ogre) tika pārraidīta 7. decembrī telekanālā “France 2” kā epizode no televīzijas pētnieciskā seriāla “Papildu izmeklēšana” (Complément d’Enquete).

Filmā iekļauta aktrises Helēnas Darasas (Hélène Darras) liecība, kas kalpoja par pamatu tam, lai viņa oficiāli izvirzītu apsūdzības Depardjē par viņa seksuālo uzmākšanos režisora Fabjēna Ontenjentes 2008. gada komēdijas “Disco” uzņemšanas laukumā. Parīzes prokuratūrā pašlaik notiek izmeklēšana par šīm apsūdzībām.

Foto: Facebook/Hélène Darras

Tāpat dokumentālajā filmā izmantoti kadri no Žerāra Depardjē ceļojuma uz Ziemeļkorejas galvaspilsētu Phenjanu 2018. gadā. Tajos aktieris ir redzams kopā ar televīzijas grupu, kuras klātbūtnē viņš atkārtoti izsaka neķītras piezīmes un izdveš seksuāla rakstura trokšņus, adresētus klātesošajām sievietēm, tostarp vienai nepilngadīgai meitenei.

Aktrise Šarlote Arnū. 
Aktrise Šarlote Arnū. Foto: X.com

Pirmās apsūdzības, kuras par seksuālu vardarbību izvirzītas vienam no slavenākajiem franču aktieriem, nākušas no aktrises Šarlotes Arnū (Charlotte Arnould) jau pieminētajā 2018. gadā. Aktrise Depardjē apsūdzēja izvarošanā un seksuālā vardarbībā. Pēc diviem gadiem apsūdzības tika noformētas oficiāli, un šī lieta joprojām tiek izskatīta vairākās Francijas tiesu instancēs.

Savukārt šīgada aprīlī Francijas pētnieciskais tiešsaistes laikraksts “Mediapart” publiskoja sarunu ciklu ar 13 sievietēm, kuras dalījās savā pieredzē dažādu seksuālu nodarījumu kontekstā. Tajā piedalījās arī Helēna Darasa, detalizēti aprakstot seksuāli nepiemērotu uzvedību filmēšanas laukumā no Depardjē puses. Šādu piemēru kopskaits aptver laikposmu no 2004. līdz 2022. gadam. Vasarā liecībām pievienojās vēl divas sievietes, kuras saistītas ar Francijas kinoindustriju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu