Ieskandinām svētku laiku: dzirkstošs pasākumu ceļvedis nedēļas nogalei

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Lai gada skaistāko svētku gaidīšanas laiks uzņemtu apgriezienus un nebūtu jāskumst par kūstošo sniegu, piedāvājam pasākumu ceļvedi nedēļas nogalei ar īpaši dzirkstošiem pasākumiem un ballītēm. 

Piektdien, 15. decembrī

Andrejostas kvartālā klubā "First" notiks repa apvienības "Ziedu Vija" dalībnieka "Kastrācija" koncerts, ieeja no pulksten 19. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā "Biļešu servisa" kasēs un internetā vai pie ieejas.

Toties bārā DEPO tiks gaidīti smagās mūzikas piekritēji - no pulksten 20 uzstāsies tādas apvienības kā "The Imaginary Boys", "Gentle Ropes" un TORCH. Ieejas maksa - 8 eiro un pasākums paredzēts no 16 gadiem (nepilngadīgajiem bārā atļauts uzturēties līdz 23.00).

Taču Baltijas lielākajā naktsklubā "Tower" norisināsies "piektdienas trakums". Dīdžeji Alvis-Still un Dj Deivv uzstāsies un rūpēsies par ballītes "Friday Madness" muzikālo pavadījumu. Ieeja tikai no 18 gadiem, biļetes iepriekšpārdošanā par 5 eiro, pie ieejas - 7 eiro, studentiem ar derīgu studenta apliecību - bez maksas.

Ja gribas pavadīt piektdienas vakaru ārpus mājas, taču negribas neko skaļu un ar cilvēkiem pārpildītu, tad Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris piedāvā jau laicīgi sākt svinēt Jauno gadu, piedāvājot koncertuzvedumu "Jaungada akcija!". Biļetes pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Vecrīgas klubā "Austrumu robeža" notiks iestudējums "Reiz Jaungada naktī...". Par izrādi rakstīts: "Pasēdēšana sākas ar vienu... Pēc tam ar vēl vienu... Un varbūt vēl vienu. Tālākam skaitam nav nozīmes. Cilvēkam nav jābūt alkoholiķim, lai sirsnīgu draugu pulkā Jaunā gada gaidās pacilātā aizgrābtībā sasniegtu dvēseles stāvokli, kad katrs cilvēks kļūst biedrs un brālis, līdz nemanāmi pienāk brīdis, kad šie laikabiedri izplūst maigā miglas plīvurā. Bet pats sajūtu nesējs, šķērsojot laika un telpas robežas, var attapties diezgan attālā vietā no sākotnējā punkta. Šajā gadījumā – Ļeņingradā, kas nemaz neatrodas blakus Maskavai, bet kur viss tāpat ir tipveida, blokveida un sērijveida. Un tas ir izskaidrojums, ka var atgadīties visneticamākie notikumi, kas beigu beigās noved pie skaistākā, ko cilvēks var piedzīvot, – pie mīlestības." Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetveikalā.

Sestdien, 16. decembrī

Lokācijā "Tu jau zini Kur" sestdienas vakars pārvērtīsies "Audio reaktīvajā elektroniskajā džemā" ar nosaukumu "DziļumSpektrs". "DziļumSpektrs" pauž domu par pasākumu, kas pēta plašumu un daudzveidību nekonvencionālās elektroniskās mūzikas mijiedarbībā ar dinamisko vizuālo mākslu. Jūs sagaida dzīva improvizācija ar tēliem, kas mainās līdzi ritmiem, un krāsu paletes kas dejo līdzi melodijām. Šī audiovizuālā džema muzikālo noformējumu veidos laikmetīgie mūziķi no Latvijas, kas savā daiļradē producē elektronisko mūziku, uzstājas ar improvizācijas priekšnesumiem un pārstāv non-mainstream mūzikas žanrus. Biļetes, sākot no 7 eiro, pieejamas "Biļešu servisa" kasēs vai internetā.

Arī sestdien ballēties gribētājus gaidīs Baltijā lielākais klubs "Tower" ar vilinošu vakara tematiku "Party Like In Vegas", notikuma aprakstā arī tiek atgādināts, ka "viss, kas notiek Vegasā, paliek Vegasā". Ieeja tikai no 18 gadiem, biļetes iepriekšpārdošanā par 5 eiro, pie ieejas - 7 eiro, studentiem ar derīgu studenta apliecību - bez maksas.

Ja sen nav būts laikmetīgajā teātrī un gribas pamalkot dzirkstošo intelektuālā sabiedrībā, tad "Ģertrūdes ielas teātris" gaidīs kulturālos atpūsties gribētājus pirmizrādē "Gaiši zilais punkts (12+)". Par izrādi: "Jauniestudējums bez vārdiem, bet ar kustības, mūzikas, scenogrāfijas, gaismas mākslinieciskajiem risinājumiem mēģinās empātiski iejusties pusaudža emociju pasaulē, apliecinot, ka katram pusaudzim un viņa izjūtām un emocijām ir vieta uz šīs pasaules. “Gaiši zilais punkts” ir nosaukums fotogrāfijai, ko 1990. gada 14. februārī uzņēma NASA kosmosa kuģis Voyager 1, dodoties ārā no Saules sistēmas. Zemeslode šajā attēlā ir mazs gaiši zils punkts. Kas jaunieša emocionālajai pasaulei kopīgs ar Lielo sprādzienu un procesiem pēc tā? Jaunības maksimālisma posms ir vienlīdz pilnas ārkārtīgi jaudīgas enerģijas un tikpat dramatiska sabrukuma. Līdzīgi kā mūsu galaktikā, kur elementārdaļiņa Higsa bozons var iznīcināt visu, bet vienlaikus viss no tā sastāv." Biļetes pieejamas internetā.

Ja tu nemīli skaļus koncertus un lielus burziņus, tad "My Beer" durvis sestdien tiks atvērtas galda spēļu mīļotājiem jeb norisināsies 18. galda spēles "Catan" turnīrs. Pasākuma organizētāji arī uzsver, ka turnīrā gaidīti arī iesācēji! Un pirmo trīs vietu ieguvēji tiks arī atalgoti ar vērtīgām balvām. Dalības maksa turnīrā - 10 eiro.

Svētdien, 17. decembrī

Arī svētdien Vecrīgas klubs "Austrumu robeža" izrādīs iestudējumu. Šoreiz stāsts par "tipisku mūsdienu Parīzes ģimeni" ar nosaukumu "Neliešu balle". Par lugu: "Etjens tīra māju, gatavo ēdienu, plāno ģimenes pieaugumu. Gabriela – izsmeļ savu garīgo enerģiju, augstsirdīgi atvēlot vīram par sevi rūpēties. Tērē viņa naudu, sēž dīvānā, šķirsta žurnālus un sapņo par savu ideālo dzīvokli trīs stāvos. Lai Gabrielas sapnis piepildītos, esošajam mājoklim jāpievieno augšstāva un apakšstāva kaimiņu dzīvokļi. Virs viņiem mitinās iekārojamais vecpuisis, TV zvaigzne, šova “Zivju diena” vadītājs un laika ziņu diktors Bernārs. Savukārt apakšstāva kaimiņiene ir kaislīga dabas aktīviste, klimata pārmaiņu eksperte, visu apspiesto grupu aizstāve un rokdarbu entuziaste Šantāla. Namamāte Gabriela plāno smalkas viesības, kurās viesi pavadīs laiku, baudot izmeklētas vakariņas un cits cita sabiedrību. Bet kāds ir šo viesību patiesais mērķis? Varbūt mērķi ir vairāki? Jēra gaļa jau ir cepeškrāsnī, un tas nozīmē, ka laika atskaite ir sākusies." Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetveikalā.

Savukārt kultūras telpā "Hanzas perons" notiks amerikāņu dziesminieces un performanču mākslinieces Baby Dee koncerts. Koncerta sākums plkst. 18.

Raksts tapis sadarbībā ar "AlkOutlet".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu