Dziesmas "Gliemezītis" zvaigzne Georgs Rukmanis-Počs atgriežas ar Raimonda Paula skaņdarbu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Doma kora skolas 1. klases audzēknis un bērnu vokālās grupas “Dzeguzīte” dalībnieks Georgs Rukmanis-Počs, kurš pavisam nesen daudzus iepriecināja ar dziesmas “Gliemezītis” video un būs īpašais viesis grupas “bet bet” Ziemassvētku koncertos, nāk klajā ar jaunu dziesmu un video.

Šoreiz dziesma tapusi sadarbībā ar čellisti, komponisti un improvizācijas, skaņu režijas pasniedzēju Ernu Daugavieti. Abi kopīgi ieskaņojuši Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesmu “Jēriņš suitu baznīcas altārī”.

Dziesmu aranžējusi Erna Daugaviete un producējis Rihards Bērziņš, veicot audioierakstu un tā pēcapstrādi. Video veidojis Armands Pauls, bet scenāriju rakstījusi un režiju veidojusi Georga mamma Ilze Rukmane-Poča. Klips filmēts Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, galvenokārt Usmas baznīcas telpās.

Foto: Publicitātes foto

Georgs ar Ernu sadarbojas jau vairāk nekā gadu. Sadarbība aizsākās kādā skaistā pasākumā, kurā Erna uzstājās ar solo koncertu skaistajā Annas baznīcā. Georgs šo priekšnesumu vērojis ar lielu interesi. Vēlāk radās kopīga ideja par to, ka Erna varētu pievienoties Georgam konkursā “Gaismas dziesmas Kandavā”, izpildot dziesmu “Jēriņš suitu baznīcas altārī”.

Šo ideju atbalstīja arī Georga vokālā pedagoģe Kaiva Gaigala, kas bija liels atbalsts, gatavojot šo īpašo priekšnesumu. Konkursā uzvarot un iegūstot žilbinošu rezultātu, tika nolemts, ka dziesmu varētu arī ierakstīt un nofilmēt tai videoklipu. Šajā konkursā Georgs piedalījās arī šogad, atkārtoti iegūstot Grand Prix, tikai šoreiz estrādes žanrā un duetos.

Čelliste un komponiste Erna Daugaviete. 
Čelliste un komponiste Erna Daugaviete. Foto: Publicitātes foto

Erna Daugaviete nāk no akadēmiskās vides, apguvusi kompozīciju pie Pētera Vaska Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Pēdējos desmit gadus uzstājas uz vienas skatuves ar Latvijā un ārzemēs pazīstamiem mūziķiem, tādiem kā Rihards Efeja-Lībietis, Reinis Jaunais, Madara Fogelmane un Šantela (Shantel). Šobrīd Erna aktīvi strādā pie solo programmas, izmantojot savos priekšnesumos īpašu cilpošanas tehniku, veidojot ar viena čella palīdzību vesela orķestra skanējumu.

Georgs kopā ar grupas "bet bet" mūziķiem. 
Georgs kopā ar grupas "bet bet" mūziķiem. Foto: Publicitātes foto

Ja Georgam pajautā, par ko viņš vēlas kļūt, viņa atbilde ir – komponists! Georgs mūziķa gaitas uzsāka trīs gadu vecumā, kad iestājās bērnu vokālajā ansamblī “Dzeguzīte”. Jau pirmajā uzņemšanas pārbaudījumā Georgs parādīja savas komponēšanas prasmes, kad pēc skolotājas jautājuma “Vai zini vēl kādu dziesmiņu?” viņš atbildēja “Jā!” un nodziedāja uz vietas paša sacerētu dziesmiņu “Par laiviņu”.

Piecu gadu vecumā Georgs apguva klavieru spēli Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā, kā arī sāka apgūt ģitāras spēli pie skolotājas Laumas Kazakas. Sešu gadu vecumā Georgs apguva marimbas un citu sitamo instrumentu spēles pamatus pie skolotājas Virdžīnijas Laubes. Sekojot savam aicinājumam, Georgs ir izvēlējies Rīgas Doma Kora skolu, kurā turpinās pilnveidot esošās un apgūt jaunas prasmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu