Koncerti un pasākumi Rīgas apkaimju kultūras vietās: ceļvedis Trešajai adventei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Claudia Paulussen/Shutterstock

Trešajā adventē Rīgā skanēs koncerti un svinētājus pulcēs pasākumi apkaimju kultūras vietās, informē pašvaldības pārstāve Aira Ancāne.

Svētdien, 17. decembrī, no plkst.11.30 līdz plkst.12 pie kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiāles Ieriķu ielā 43A un no plkst.12.30 līdz plkst.13 pie Mēbeļu nama, Dzelzavas ielā 72 Ziemassvētku vecīšu kvinteta izpildījumā skanēs tradicionālas Ziemassvētku dziesmas.

Plkst.11, 14 un 16 muzejā "Rīgas Jūgendstila centrā" notiks svētku sarīkojums ģimenēm ar bērniem. Kopā ar rokas lelli Runci Albertu tiks izspēlēta pasaka par Ziemassvētkiem. Dalībniekus priecēs stāsts par piparkūkām un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti.

No plkst.13 līdz plkst.16 Rīgas Lutera baznīcas teritorijā, Torņakalna ielā 5, pasākumā "12 svētās naktis" norisināsies tirdziņš, lielā svētku loterija, būs foto stūrītis, kafejnīca, kur iegādāties svētku gardumus, kā arī labo domu un pateicību vieta klusumā. Plkst.16 uz baznīcas pulksteņa vecās ciparnīcas tiks iedegta trešās Adventes svece.

Bet no plkst.14 līdz plkst.15.30 Kultūras centra "Imanta" Lielajā zālē notiks Ziemassvētku koncertuzvedums bērniem "Nedienas ar Ziemassvētku vecīti". Izrādes laikā deju kolektīva "Mazais Andžiņš" un vokālā ansambļa "Tu un es" dalībnieki iejutīsies rūķu, Brīnumu meža iedzīvotāju lomās - gan izpildot kolektīvus priekšnesumus, gan darbojoties kā aktieri kopā ar Ziemassvētku vecīti.

Savukārt no plkst.16 līdz plkst.16.45 Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā varēs vērot muzikālo priekšnesumu "Skursteņslauķu jampadracis". Skursteņslauķu jampadraci un Ziemassvētku atmosfēru veidos un pārsteigumus sarūpēs diksilenda "Sunny Groove Dixie" mūziķi.

Koncertzālē "Ave Sol" plkst.18 sanākušos priecēs koncerts "Ir atkal laiks". To atskaņos koncertorganizācijas "Ave Sol" jauktais koris "Sonante", pianiste un komponiste Madara Kalniņa, čelliste Elīza Petrenko, sitaminstrumentālists Mārcis Kalniņš un soliste Sabīne Krilova. Programmā latviešu komponistu darbi.

Savukārt Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā plkst.18 izskanēs Trešās adventes koncerts "Cel mūs augšup". Koncertā skanēs 16.gadsimtā Florencē, Romā un Rīgā radīta mūzika.

No plkst.19 līdz plkst.20 Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" Lielajā zālē notiks Trešās adventes koncerts, kas noslēgs koncertu sēriju "Ziemas svētdienas mazajā ģildē 2023". Koncertā uzstāsies Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops.

Trešās Adventes kultūras pasākumus plkst.19.30 noslēgs labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" koncerts Rātslaukumā. Rātslaukums pārtaps par svētku vietu ar koncerta skatuvi, zvanu centra brīnumu mājiņu, radio "Star FM" tiešā ētera izbraukuma studiju, svētku kārumu vagoniņiem, ziedojumiem paredzētām vietām, kā arī citiem pārsteigumiem, kas priecēs klātesošos.

Tāpat aktīvā dzīvesveida piekritējiem tiks piedāvāta brīnišķīga iespēja pozitīvā gaisotnē pavadīt brīvdienu, jo "Rimi Olimpiskajā centrā" Rīgā, Grostonas ielā 6B, notiks aktīvās atpūtas pasākums "Sportiskie Ziemassvētki".

Šonedēļ darbosies arī svētku tirdziņi Esplanādē, Doma laukumā un Vidzemes tirgū.

Esplanādes tirdziņā izrotātajās un izgaismotajās tirgotāju mājiņās ikviens atradīs dāvanas no vietējo amatnieku produktu klāsta, kā arī izpriecāties varēs braucienā ar panorāmas ratu. Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā arī šogad ir jau tradicionālā "Trušu karaliste", kas piesaista gan lielos, gan mazos garāmgājējus.

Savukārt Doma laukuma tirdziņā varēs sajust Ziemassvētku atmosfēru, iegādāties dāvanas un baudīt plašu kultūras programmu. Savukārt Vidzemes tirgū apmeklētājus gaidīs vietējo zemnieku, mājražotāju un amatnieku ražojumi, priecēs arī muzikāli pārsteigumi, radošās darbnīcas un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti. Tirdziņš darbosies 20., 21. un 22.decembrī.

Tāpat līdz pat februārim Rīgas bulvāri un parki, pilsētas klusais centrs un vecpilsēta būs ietērpti gaismas rotā. Pilsētas kanālmalas apstādījumos, līdzīgi kā pērn, būs izstaigājama "Ziemassvētku gaismas taka".

Līdz pat 26.decembrim Vērmanes dārzā darbosies "Saulgriežu skapis", kurā imitējot zvaigžņoto debess jumu, var sadzirdēt nākotnes pareģojumus, ticējumus, novēlējumus un gūt iedvesmu nākamajam gadam.

Vairāk par Rīgas pašvaldības Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem var uzzināt tīmekļvietnē "svetki.riga.lv", kā arī sekot līdzi to jaunumiem sociālo tīklu lapā "Rīga" un "Rīgā notiek".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu