FOTO Jaunā daudzsēriju filma “Pansija pilī” – Latvijas kinoteātros no janvāra vidus (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

No 22. janvāra kinoteātros visā Latvijā sāks demonstrēt daudzsēriju mākslas filmu “Pansija pilī”, kas veidota filmu studijā “Mistrus Media” pēc populārā Anšlava Eglīša romāna motīviem.

Daudzsēriju filma atainos aizraujošus un komiskus notikumus astoņās sērijās, kurās topošais rakstnieks Anšlavs Eglītis kopā ar brāli Vidvudu, tēvu Viktoru un viņa dzīvesbiedri Hildu Vīku sāk muižas atjaunošanu, vienlaikus tajā atverot pansiju, kas kļūst par apkārtnes iedzīvotāju, pagātnes rēgu, pilsētas viesu un latviešu inteliģences attiecību krustpunktu un vienas vasaras skatuvi 20. gadsimta 20. gadu Latvijai.

Anšlava Eglīša (1906-1993) romānu "Pansija pilī", kura motīvi iekļauti seriāla sižetā, raksturo spraigs sižets, humors un pārdomas, kas sniedz ieskatu 20. – 30. gadu Latvijas elites ikdienā. Anšlavs Eglītis šo darbu uzrakstīja ar laika distanci 1962. gadā Amerikā, un ievadā pats Eglītis rakstīja, ka “senā, gaišā pasaule atveras, senie jaukie ļaudis ir atkal visapkārt, un es redzu tos tik dzīvi, ka tagadne izbālē un liekas nenozīmīga.”

Līdzīgi kā romāns, arī filma stāstīs par jaunas ģimenes centieniem atjaunot valsts piešķirto īpašumu Inciemā un dzīvi attēlos tā laika prominentākās kultūras personības – Anšlava Eglīša tēvu dzejnieku Viktoru Eglīti (1877-1945), gleznotāju Hildu Vīku, dzejnieku, rakstnieku Edvartu Virzu (1883-1940), gleznotājus Konrādu Ubānu (1893-1981), Voldemāru Toni (1892-1985), Romanu Sutu (1896-1944) un izdevēju Miķeli Goperu (1908-1996).

Daudzsēriju filmā vēsturiskos Anšlava Eglīša romāna varoņus atveidos aktieri Gundars Āboliņš, Rihards Zelezņevs, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Juris Strenga, Dana Bjorka, Dace Eversa, Lāsma Kugrēna, Olga Dreģe, Jānis Jarāns, Alise Dzene, Kaspars Dumburs, Lauris Dzelzītis, Artūrs Skrastiņš, Jēkabs Reinis, Gatis Maliks, Inese Kučinska un daudzi citi.

Kinoteātros seansu ietvaros demonstrēts vairākas filmas sērijas vienā seansā:

1., 2. sērija – no 22. janvāra

3., 4. sērija – no 8. februāra

5., 6., 7. sērija – no 22. februāra

8. – dokumentālā sērija speciālos seansos pēc 22. februāra.

Ja romāna darbība notiek Eglīšu ģimenes jaunajā īpašumā Turaidas pagasta Inciemā, ko viņiem piešķīrusi valdība Latvijas brīvvalsts pirmsākumos, agrārās reformas laikā, tad filmas izveides mākslinieciskajām vajadzībām tika izmantota Kuldīgas novada apkārtne un Padures muiža.

Filmas režisori ir Andis Mizišs, Marta Elīna Martinsone, Dāvis Sīmanis un dokumentālajai sērijai – Gints Grūbe, filmas operators Andrejs Rudzāts, producenti Inese Boka-Grūbe un Gints Grūbe, scenāriju veidojuši Tabita Rudzāte un Ivo Briedis, filmas galvenā māksliniece Kristīne Jurjāne, mākslinieks Jānis Kalniņš, grima māksliniece Ilze Trumpe, kostīmu mākslinieces Kristīne Jurjāne un Rūta Kuplā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu