Straumēšanas topa desmitniekā starp hiphopa līderiem debitē arī "Knīpas un Knauķi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Knīpas un Knauķi".
"Knīpas un Knauķi". Foto: Ritvars Stankevičs

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” iknedēļas topu, kur apkopo mūzikas straumēšanas vietnēs internetā Latvijas teritorijā visvairāk klausītāko mūziku. Gada nogale, 50. nedēļa, nes spraigas līderu cīņas, kā arī jaunas debijas desmitniekā.

Straumēšanas topa līderos atkal atgriezušies “Singapūras Satīns” - viņu dziesma “Uz seen” ar “A-Europa” ir klausītākā latviešu singlu topā, otrajā vietā seko dziesma “Degviela”, bet “Labvakar” kopā ar Ricky Done Did It! ir piektajā vietā. Topā ir divi “Singapūras Satīna” albumi - šajā oktobrī izdotais “Super” ir latviešu albumu topa virsotnē un kombinētā topa devītajā vietā. Tikmēr 2021. gadā izdotais “Stonks” latviešu albumu topā ir devītais. Grupas panākumi liecina par to, ka šo gadu laikā tā ir kļuvusi par stabilu pamatvienību klausītāju veidotajās mūzikas izlasēs jeb saglabātajās pleilistēs. Tas attiecīgi nozīmē to, ka dziesmu rotācija ir biežāka.

Latviešu singlu topa trešajā vietā šoreiz debitējis hiphopa kolektīvs “E6” ar jauno singlu “Maldugunis”. Interesanti, ka desmitajā vietā nokļuvusi “Knīpu un Knauķu” izpildītā “Piparkūkas danco” no 2012. gada albuma “Kad mūsu nebij mājās…”.

Foto: publicitātes

Šī gada laikā sevi pieteicis jaunās paaudzes reperis Wiesulis - viņa un producenta sangvn debijas albums “Fianchetto” šajā nedēļā ir otrajā vietā, kombinētajā albumu topā desmitais, apsteidzot lielos hiphopa vārdus “Netīrās cilpas” jeb reperi ansi un producentu 181h, kuru albumā “Melnezera grāmata” ir virkne ar pašmāju reperiem, kā arī Ozolu ar albumu “1979”. Wiesuļa un sangvn dziesmas “Itālija” ir septītā, bet “Ko tā?” - astotā.

Foto: publicitātes

Apvienotajā singlu topā klausītākā ir elektroniskais - hiphopa duets “AIGEL” ar dziesmu “Пыяла” ( jeb Stikls tatāru valodā). Otrajā vietā ir Meraja Kerija ar savu hitu “All I Want for Christmas Is You”, bet trešā ir Ziemassvētku dziesma no rokenrola laika Brenda Lī ar “Rockin' Around The Christmas Tree”. Kombinētajā albumu topā klausītākā ir Teita Makreja ar nule izdoto “Think Later”, viņai seko Ziemassvētku klasika: Maikls Bublē ar albumu “Christmas (Deluxe Special Edition)” ir otrais, kamēr Merajas Kerijas albums “Merry Christmas” - trešais.

Foto: publicitātes

Ierasti gada nogalē populārākie mākslinieki jaunus albumus neplāno, ja nu vienīgi tie iecerējuši klausītājus pārsteigt ar ko negaidītu. Šajā gadā straumēšanas rezultāti tiks apkopoti vēl divas nedēļās, kurās gaidām daudz Ziemassvētku dziesmu, kā arī Ozola jaunās un arī klasiskās dziesmas - 28. decembrī Ozols ar koncertu uzstāsies Arēnā Rīga.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu