Videospēļu faniem 2023. gads bija īpašs - pēc 10 gadu ilga pārtraukuma dienas gaismu ieraudzīja spēles "Grand Theft Auto" jeb "GTA" jaunākās - sestās - daļas treileris. 

“GTA” ietekme spēļu nozarē

“GTA” franšīzei tās pastāvēšanas laikā ir bijusi liela ietekme uz spēļu nozari. Tā ir atvērtās pasaules žanra aizsācēja un ir iedvesmojusi neskaitāmus izstrādātājus radīt plašas un iespaidīgas spēļu pasaules. Arī citu veiksmīgu franšīžu, piemēram, “Saints Row” un “Watch Dogs”, rašanos un attīstību ir ietekmējusi tieši “GTA”.

Šīs franšīzes lielā atdeve stāstu radīšanā, bagātīgie tēli un inovatīvā spēļu mehānika ir noteikusi izcilības latiņu spēļu nozarē. Tā ir attīstījusi veidu, kā spēlētāji iesaistās virtuālajās pasaulēs, piedāvājot nepārspējamu brīvības sajūtu un darbības iespējas.

Kopš tās pieticīgajiem pirmsākumiem “GTA” spēļu sērija ir mērojusi tālu ceļu. Sākot ar revolucionāro pirmo daļu un beidzot ar “GTA V” satriecošajiem panākumiem, sērija ir apbūrusi spēlētājus ar savām aizraujošajām pasaulēm, neaizmirstamajiem varoņiem un novatorisko spēles gaitu. Ar katru jauno spēli uzņēmums “Rockstar Games” pārkāpj atvērtās pasaules spēļu robežas, atstājot paliekošu iespaidu uz industriju, kā arī turpinot priecēt spēlētājus visā pasaulē.

“GTA” vēsture: no Libertīsitijas ielām līdz Sanandreasas plašumiem

Sākot no tās pirmsākumiem līdz pat jaunākajai spēles daļai, “GTA” ir kļuvusi par globālu fenomenu, kas aizrauj miljoniem spēlētāju visā pasaulē. Lūk, nozīmīgākie mirkļi un atskaites punkti, kas gadu gaitā veidoja un padarīja franšīzi tādu, kādu zinām to tagad.

Foto: AFP/SCANPIX

“GTA” dzimšana: atvērtās pasaules spēļu revolūcija

Deviņdesmito gadu beigās...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp