Kā “Very Cool People” līderis Grafcovs kļuvis par poliglotu un runā piecās valodās

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Grupas “Very Cool People” līderis Elvijs Grafcovs, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta, kā kļuvis par poliglotu un runā piecās valodās. “Ja tu gribi iekļūt arī tajā nišiņā vai vietējā tirgū, gribi, lai tev ir kaut kādi tuvāki draugi tajā citā vietā, tev tomēr vajag runāt tajā valodā, pat ja nepareizi, – cilvēki tev atveras daudz vairāk,” teic mūziķis.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Grafcovs stāsta, ka ir pa pusei latvietis, pa pusei krievs, tāpēc abās valodās runā jau kopš bērnības. Savukārt angļu valodu sanācis apgūt, pateicoties vēlmei mācīties ar mūziku saistītas lietas. “Ne klasisko mūziku, bet kaut ko citu – visa literatūra bija angļu valodā pieejama, tad, sākot no kādiem 15 gadiem, vienkārši nācās angliski studēt, iedziļināties, un otrs arī – “Cartoon Network” tad nebija dublēts, viņu rādīja tikai angliski,” viņš smejas.

Savukārt studijām mūziķis pārvācies uz Lietuvu, kurā pusotra gada laikā apguvis lietuviešu valodu. “Man liekas, tas valodas zināšanas līmenis, kad tu saproti, ka tu zini valodu, viens ir, kad tu vari stāstīt jokus, otrs ir tad, kad tu pa telefonu vari runāt, jo, kad tu runā pa telefonu, tev nav nekādu palīglīdzekļu, ne ar žestiem, ne ar ko. Līdz ar to jūs zināt valodu tad, kad jūs varat tajā brīvi izstāstīt savas domas pa telefonu,” uzskata Grafcovs.

Piektā valoda, ko mūziķis apguvis, ir spāņu valoda. Sanācis tā, ka Dānijā mūziķis iepazinies ar savu tagadējo sievu, kas ir no Spānijas. Kādā vasarā, ciemojoties Spānijā, sievas mamma teikusi, ka pasniegšot Grafcovam spāņu valodas stundas. “Pa vienu vasaru principā sāku runāt,” norāda mūziķis. “Ja tu gribi iekļūt arī tajā nišiņā vai vietējā tirgū, gribi, lai tev ir kaut kādi tuvāki draugi tajā citā vietā, tev tomēr vajag runāt tajā valodā, pat ja nepareizi, – cilvēki tev atveras daudz vairāk.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu