:format(webp)/nginx/o/2025/04/30/16809975t1h33f1.jpg)
Franču bioķīmiķes Džesijas Inčauspijas vārdu var atrast, ne tikai skrollējot "Instagram", bet arī pārdotāko grāmatu plaukta augšgalā - viņas ieteiktā ēšanas paradumu maiņa jeb "Glikozes revolūcija" ir satricinājusi pasauli. Ko par šo "revolūciju" domā gastroenterologs Anatolijs Danilāns un izdevēja Vija Kilbloka, kura pati to izmēģinājusi ar acīm redzamiem rezultātiem?
Kādi ir grāmatā atrodamie ieteikumi?
- Ēd pareizā secībā (jāsāk ar šķiedrvielām, tad olbaltumvielas un tauki, beigās ciete un cukurs).
- Sāc katru ēdienreizi ar zaļumiem (autore uzsver, ka zaļie dārzeņi ir labākais veids, kā tikt pie šķiedrvielām).
- Pārtrauc skaitīt kalorijas (autore atsaucas uz to, ka 10 fruktozes, glikozes, olbaltumu un tauku kalorijas atšķiras, jo katrai ir radikāli cita iedarbība uz ķermeni). Šie ir tikai daži nosacījumi.
Ko saka Danilāns?
Profesors Anatolijs Danilāns TVNET+ izteica savu vērtējumu par grāmatā aprakstītajiem principiem.