Botāniskajā dārzā Rīgā būs apskatāmi 15 gaismas objekti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā no šodienas līdz nākamā gada 14.janvārim norisināsies festivāls "Ziemas nedarbi", kura laikā būs apskatāmi 15 gaismas objekti, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Rūdolfs Kivlenieks.

Gaismas festivāla veidošanā iesaistījušies autori, kuri līdzdarbojušies "Ziemas gaismas dārza", gaismas festivāla "Staro Rīga", pastaigas "Izgaismotā Liepāja", gaismas priekšnesumu "Sapnis" un citu Latvijas gaismas notikumu īstenošanā.

Gaismas festivāls top kā vienota gaismas pastaigu taka - ziemas piedzīvojums ar gaismām, dzeju un aktieriem, instalācijām un mūziku, video projekcijām un lāzeriem. Viens no galvenajiem gaismas festivāla autoriem būs mākslīgais intelekts.

Festivāla režisores Ditas Lūriņas vadībā kopā ar Latvijas teātru aktieriem, mākslīgais intelekts aicinās ikvienu atsaukt atmiņā populārus dzejnieku darbus un piedāvās savu interpretāciju par tiem. Gaismas notikuma radošā komanda mākslīgajam intelektam ir devusi dažādus audiovizuālus uzdevumus. Gaismas festivālā būs apskatāmi vairāk kā 15 gaismas objekti, ikvienam būs iespēja līdzdarboties un ietekmēt objektu saturu.

Gaismas festivālu "Ziemas nedarbi" LU Botāniskajā dārzā varēs apmeklēt no 20.decembra līdz 14.janvārim katru vakaru, izņemot 24.decembri un 31.decembri, no plkst.17 līdz 22.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu