Intervija ar oskaroto aktrisi un producenti Oktāviju Spenseri: Kāda ir slepenā FIB pasaule?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jaunā seriālā “Federāļi” (Feds), kas tapis sadarbībā ar ASV Kinoakadēmijas “Oskara” balvu (Academy Awards) ieguvušo aktrisi un producenti Oktāviju Spenseri (Octavia Spencer), skatītājiem ir vēl nebijusi iespēja ieskatīties Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) ikdienas darbā, ieklausīties dienestā aktīvo aģentu stāstos un pieredzē. Par seriālu un tā tapšanu vairāk uzziniet ekspresintervijā ar pašu Spenseri. Seriāls, kas sastāv no sešām epizodēm, jau pieejams video straumēšanas platformā “discovery+”.

Seriāls sniedz skatītājiem daudzpusīgu un unikālu iespēju ieskatīties Amerikas slavenākās noziegumu apkarošanas aģentūras FIB darbā, aģentiem pirmo reizi atklājot arī savas privātās dzīves detaļas. Veicot aizraujošas intervijas ar aizvien aktīviem aģentiem, upuriem, slepenajiem aģentiem un informatoriem, seriālā detalizēti tiek atainoti svarīgi, bīstami un neparasti notikumi. Sniedzot ieskatu dažādajos izmeklēšanas procesos - no iefiltrēšanās plaši pazīstamajā MS-13 noziedznieku grupējumā līdz narkotiku impērijas likvidēšanai Floridā - seriāls atklāj, uz ko ir gatavi aģenti, lai aizsargātu savas valsts pilsoņus.

Kas padara seriālu unikālu?

“Federāļi” ir dokumentāls seriāls, kurā skatītāji var uzzināt aktīvo FIB aģentu stāstus. Tā laikā aģenti atklāj visneparastākos noziegumus, vienlaikus sniedzot iespēju iepazīties arī ar aģentu informatoriem. Kopā mēs tiešām varam izprast to, kā viņi domā, lai saprastu, kā tiek atrisināti noziegumi. Arī paši noziegumi atšķiras.

Seriālā stāstām gan par juvelierizstrādājumu zādzību, kas notiek vairākos ASV štatos, FIB izvirzot mērķi notvert noziedzniekus. Ir stāsts par to, kā mazā pilsētā tiek novērsts terorisms. Tāpat seriālā ir stāsts par slavenu nolaupīšanu, kas notiek ļoti mazā pilsētā. Un svarīgākais ir tas, ka mēs zinām, ka FIB pieļauj kļūdas, tomēr mēs nekad nevaram viņiem pienācīgi pateikties par noziegumiem, kurus viņi novērš. Šī ir iespēja skatītājiem iepazīt to, kā darbojas elitārā Amerikas noziegumu apkarošanas aģentūra, un novērtēt tās paveikto.

Kurš noziegums tev šķita visintriģējošākais?

Visi bija interesanti. Bet viens, kas šķiet ļoti aktuāls tagad, ir saistīts ar terorismu valsts iekšienē. Ja nekļūdos, šo noziegumu dēvē par “Garden City”. Un, ja nebūtu bijusi drosmīga cilvēku kopiena un FIB, kas novērsa šos terorisma draudus, mēs būtu piedzīvojuši kaut ko līdzīgu noziegumiem Oklahomā 1995. gadā. Tas bija ļoti nopietns drauds, un mēs esam pateicīgi visām pusēm, kas piedalījās, lai novērstu potenciālās briesmas.

Vai ir kaut kas jauns, ko uzzināji par FIB?

O. Spensere: Bija daudz jaunu faktu, kurus es uzzināju, bet viens no interesantākajiem bija gadījums, kad par FBI aģentu kļuva skolotāja. Tātad FIB strādājošie aģenti pārstāv dažādas nozares un viņus vieno vēlme apkarot noziegumus. Es vienmēr esmu cienījusi skolotājus, bet fakts, ka viņa bija skolotāja un pēcāk kļuva par FIB aģenti, lika man viņu vēl vairāk iemīlēt.

Seriālu veidoja producēšanas kompānijas “Orit Entertainment” un “October Films” kanālam “Investigation Discovery”.

Dokumentālais seriāls “Federāļi” pieejams straumēšanas platformā “discovery+”, nākamās paaudzes televīzijā “Go3”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu