“Tavu draugu” dibinātājs Noviks: “Es ceru, ka 2024. gads būs gads, kurā mēs varēsim teikt, ka tad beidzās karš”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Biedrības “Tavi draugi” dibinātājs Ulvis Noviks, kura veidotā labdarības organizācija ir liels atbalsts ukraiņiem un arī Latvijas iedzīvotājiem, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, dalās pārdomās par labdarības mērķiem 2024. gadā. “Plāni nākamajam gadam ir daudzi un lieli,” teic Noviks.

Taujāts, ko vēlas panākt 2024. gadā, raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Noviks stāsta:

“Es ceru, ka 2024. gads būs gads, kurā mēs varēsim teikt, ka tad beidzās karš, – pirmkārt.”

Savukārt paša mērķis ir attīstīt un sakārtot savu nelielo uzņēmējdarbību, lai varētu vēl vairāk laika veltīt labdarībai. “Šajā laikā esmu sapratis, ka vēlos veltīt sevi tieši labdarībai, lai palīdzētu cilvēkiem,” viņš atzīst.

“Viens no mērķiem 2024. gadā labdarības ziņā ir izveidot tādu kā civilās aizsardzības mehānismu – sakārtot brīvprātīgo koordinēšanu, vismaz sākumā Latvijas ietvaros un tad varbūt to parādīt vēl kādam,” atklāj Noviks. “Šo problēmu izkristalizēja Dobeles un Jaunpils vētras notikumi vasarā, kad mēs arī tur pa galvu, pa kaklu skrējām pa nakti un likām jumtus kopā ar vietējiem ugunsdzēsējiem.”

Pavadot smago nakti, atjaunojot sašķaidītos jumtus cilvēkiem, Noviks sapratis, ka pietrūkst konkrēta koordinēšanas procesa, tāpēc viņš cer šim aspektam pieķerties 2024. gadā. Uz jautājumu, vai tad, kad notiek kāda nelaime, viņš sevī jūt nepieciešamību steigties palīgā, Noviks norāda, ka tā tas esot: “Tā instinktīvi tas man strādā. Tā tas ir.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu