"Zelta globusa" pasniegšanas ceremonijā triumfē "Openheimers"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

"Zelta globusa" 81.pasniegšanas ceremonijā laurus plūca Kristofera Nolana filma "Oppenheimer" ("Openheimers"), kas tika atzīta par labāko dramatisko filma.

"Openheimers" bija viena no pagājušajā gada visapspriestākajām kinolentēm līdzās Grētas Gervigas filmai "Bārbija". Abas filmas, kas vasarā uz kinoekrāniem nonāca vienā laikā un, neskatoties uz dažādo filmu noskaņu, kinoskatītāju vidū pat tika sauktas vienā vārdā "Barbenheimer", kopumā bija nominētas 17 "Zelta globusa" balvām, ar kuru pasniegšanu svētdien tika atklāta Holivudas apbalvojumu sezona.

Stāsta par atombumbas izgudrotāju Robert Openheimeru režisors Nolants saņēma "Zelta globusu" par labāko režisora darbu, bet Openheimera atveidotājs īru aktieris Kilians Mērfijs tika atzīts par labāko drāmas aktieri. Robers Daunijs jaunākais saņēma "Zelta globusu" kā labākais otrā plāna aktieris. Ludvigs Jēransons saņēma "Zelta globusu" par labāko kinofilmas skaņu celiņu. Filma bija nominēta astoņām balvām.

"Bārbija", kurā Margota Robija ataino slaveno lelli Bārbiju, bet Raiens Goslings viņas puisi Kenu, tika nominēta deviņām "Zelta globusa" balvām, un to saņēma par labāko dziesmu - Billijas Ailišas skaņdarbu "What Was I Made For?" ("Kam esmu radīta?"). "Bārbija" tika godināta ar par izciliem kino un kases sasniegumiem.

Labākās aktrises kategorijā "Zelta globuss" tika pasniegts Lilijai Gledstounai par darbu Mārtina Skorsēzes filmā "Killers of the Flower Moon" ("Ziedu mēness slepkavas").

Labākā scenārija balvu saņēma franču režisores Žistīnes Triē filma "Anatomy of a Fall" ("Kritiena anatomija").

Grieķu režisora Jorga Lantima zinātniskās fantastikas melnās komēdijas "Poor Things" ("Nabaga radības") galvenās lomas atveidotāja Emma Stouna saņēma "Zelta globusu" kā labākā aktrise komēdijā, bet labākā aktiera komēdijā vai mūziklā apbalvojumu saņēma Pols Džamati par darbu filmā "The Holdovers" ("Aizkavēšanās). "Poor Things" saņēma "Zelta globusu" labākā mūzikla vai komēdijas kategorijā.

"Zelta globusu" kā labāka televīzijas drāma saņēma kompānijas HBO seriāls "Succession" ("Pēctecība"), bet labākā drāmas aktiera un aktrises titulu ieguva tā galveno lomu atveidotāji Kīrans Kalkins un Sāra Snūka.

Par labāko animācijas filmu "Zelta globusa" žūrija atzina japāņa Hajao Mijadzaki filmu "The Boy and the Heron" ("Zēns un gārnis").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu