LTV izveidojusi Latvijas kultūras kanona video stāstus ukraiņu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Latvijas Televīzija (LTV) izveidojusi trīsdesmit video stāstus par Latvijas kultūras kanonu, lai Latvijā dzīvojošos ukraiņus iepazīstinātu ar Latvijas daudzveidīgajām vērtībām, kas aptver dažādas kultūras nozares un sniedzas pāri laikmetiem.

Sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REplay.lv publicētajos unikālajos video stāstos satiekas personības, redzamas vietas un notikumi, kas ir iemīļoti un svarīgi Latvijas iedzīvotājiem, kā arī novērtēti plašajā pasaulē. Stāsti ukraiņu valodā ir veltījums Latvijā dzīvojošajiem ukraiņiem, lai ļautu ģimenēs, skolās un kopienās izzināt un ieraudzīt Latviju un tās vērtības.

“Latvijas kultūras kanons ir mūsu kultūras vērtību kodols un esence, kas iedvesmo un palīdz labi saprast kultūru, tās turpinājumu un laikmetīgās izpausmes, tādēļ ir brīnišķīgi, ka varam ar to iepazīstināt pie mums dzīvojošos ukraiņus. Video stāstu īsā forma ir ideāli piemērota mūsdienu sociālo tīklu straujajai apritei,” teic Ieva Rozentāle, LTV Kultūras redakcijas vadītāja.

Stāstus veidojušas LTV režisores Zane Gargažina, Ina Kronberga, Agita Cāne-Ķīle un Aiga Gramste. Stāstus bagātināja ukraiņu izcelsmes aktieri Anastasija Ļovina, Vadims Nikolaičuks un Volodimirs Gorislavecs, televīzijas raidījumu vadītāja un interjera dizainere Jūlija Slavinska, mūziķis Edgars Vilcāns, tulce un mūziķe Viktorija Prituļaka, mūziķis Viačeslavs Pitaks, vēsturnieks Ihors Ohijko un mazākumtautību multimediju platformas RUS.LSM redaktors Antons Černetskis.

Dinamiskie, radošie un vizuāli košie video stāsti, kas veidoti dažādos formātos un tehnikās, vēsta par Dziesmu un deju svētkiem, Jāņiem, Latvju dainām, Rundāles pili, Vecrīgas siluetu, ievērojamām personībām – Vilhelmu Purvīti, Jani Rozentālu, Kārli Zāli, Raimondu Paulu un citiem, kā arī ikoniskām latviešu mākslas filmām, Latgales ezeraines, Daugavas un Piejūras ainavām un vēl daudzām vērtībām, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā.

Finansējums Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei, lai sabiedriskie mediji varētu izveidot un publicēt Latvijas kultūras kanona video stāstus ukraiņu valodā kā vienu no kultūrorientācijas un iekļaušanās pasākumiem Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā, piešķirts ar Ministru kabineta lēmumu pēc Kultūras ministrijas un Latvijas Televīzijas iniciatīvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu