"No asarām sanāca brīnums!" Marta Grigale par sapurināšanos, kas pārvēršas mūzikā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja Marta Grigale
Dziedātāja Marta Grigale Foto: Paula Čurkste/LETA

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, dziedātāja, dziesmu autore un radio balss Marta Grigale pastāsta, kā sapurinās un saņemas, kad dzīvē ir grūtāki brīži. “Patiesībā vienas no tādām dziļākajām dziesmām ir tapušas tieši tādos brīžos,” par sarežģītajiem dzīves posmiem saka mūziķe.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Grigale norāda, ka grūtākos dzīves mirkļos viņai ir vajadzība izraudāties: “Es vispār diezgan daudz raudu, daudz smejos, man tās emocijas ir uz visām pusēm. Un noteikti terapeitiskā sēšanās pie klavierēm un sāpes izrakstīšana arī ir lieta, ko es piekopju. Patiesībā vienas no tādām dziļākajām dziesmām ir tapušas tieši tādos brīžos.”

Viņa min piemērus no savas daiļrades – dziesmu “Filma, ko negribu redzēt”, kas ir par karu, un “I'll be enough”, kas tapusi tieši grūtākā brīdī:

“Es jutos, nu, tik zemāka par zemi, tik netalantīga un tik nevajadzīga, ka sēdēju, raudāju, rakstīju, un tāds brīnums sanāca no tām asarām beigās.”

Taujāta par dziesmu tieši angļu valodā, mūziķe norāda, ka viņai sācies jauns posms, un 2023. gads bijis lielu pārmaiņu gads.

“Es izlēmu, ka man vajag arī savā radošajā dzīvē kaut ko pamainīt, un to iedvesmoja arī satikšanās ar brīnišķīgiem cilvēkiem no Zviedrijas, no citām valstīm, kuri man pateica: “Hei, Marta, ar tevi viss ir kārtībā!” Un es esmu no tiem cilvēkiem, kas aug nevis no rīkstes un sabāršanas, bet no iedrošinājuma, un es sajutos tik ļoti, ļoti pacelta un tik ļoti iedrošināta, ka vēl mazliet vairāk tās bailes palaidu vaļā un uzdrīkstējos sākt rakstīt angliski,” stāsta Grigale.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu