Duļevska izsakās, kas ir mūsu nācijas mīnuss

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jana Duļevska
Jana Duļevska Foto: Edijs Pālens/LETA

TV personība Jana Duļevska, kura ir laulībā ar bijušo hokejistu Rodrigo Laviņu un audzina topošo hokeja zvaigzni Martinu Laviņu, nesen publiskoja ierakstu, kurā aizstāvēja Latvijas U-20 hokeja izlasi. Kādu reakciju viņa saņēma? 

Atgādinām, ka Duļevska vietnē "Facebook" publiskoja ierakstu, kurā aizstāvēja Latvijas U-20 izlases sniegumu pasaules čempionātā. 

"Ziniet, es hokejā esmu jau vairāk kā 20 gadus. Esmu bijusi klātesoša daudzu hokejistu nozākāšanai, arī mans vīrs ir bijis starp tiem, kurus “visu zinošie speciālisti”, kuri nekad nav piedalījušies (vai tuvu stāvējuši) līdzīgās sacensībās, spēj izkliegt nevis konstruktīvu kritiku, bet naida pilnu zākāšanos.

Kas ar mums notiek, tautieši?!? Vai tiešām domājam, ka negācijas palīdzēs puišiem saņemties un parādīt gaidīto sniegumu?!

Kāpēc ir jābūt tik nosodošiem, nelabvēlīgiem?! Kāpēc puiši ir jāpazemo?!! Mums tik ļoti patīk lepoties ar bronzas medaļām , bet kāpēc tad, kad visvairāk ir nepieciešams atbalsts mēs kļūstam tik naidpilni un agresīvi, kā hiēnas, kas gatavas saplosīt “pakritušos”. Mans vēlējums puišiem! Nesalūztiet negāciju priekšā - šobrīd tā būs vislielākā uzvara katram no jums! Turpinu turēt īkšķus!!! Jūs varat!" rakstīja Duļevska.

Nu intervijā žurnālam "Ieva" viņa atklāj, kāpēc viņai bija svarīgi publiski aizstāvēt puišus, pār kuriem gāzās negāciju vilnis pēc pirmajiem trim zaudējumiem.

"Vairāk nekā divdesmit gadu esmu bijusi ļoti pietuvināta hokejam, zinu, ko nozīmē neveiksmes. Godīgi sakot, gaidīju, ka kāds cits aizstāvēs puišus, kuri noteikti neko tādu nebija pelnījuši. Bet nesagaidīju. Tos jauniešus mīcīja līdz zemei, iemīcīja un vēl turpināja mīcīt. Tie vēl ir jaunieši, ar ievainojamu psihi.

Mēs, latvieši, šausmīgi baidāmies iestāties par kādu, baidāmies riskēt un paust viedokli, labāk noklusējam. Tas ir mūsu nācijas mīnuss.

Un mani iepriecināja, ka bija ļoti daudz cilvēku, kas pievienojās manis paustajam," tā Duļevska.

Jau ziņots, ka a 2024. gada pasaules junioru čempionātā triumfēja ASV U-20 vīriešu hokeja izlase, izcīnot sesto titulu vēsturē.

Kā zināms, Duļevska jau teju 25 gadus ir laulībā ar hokeja treneri Rodrigo Laviņu. Abi audzina divus dēlus - Martinu un Niklāvu.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 10. janvāra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu