FOTO Savā 104. dzimšanas dienā Mūzikas akadēmija pasniegusi Gada balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 11. janvāra vakarā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) tika pasniegti ikgadējie akadēmijas apbalvojumi – JVLMA un LMT Gada balvas 2023. Apbalvošanas ceremonija vienlaikus bija arī Mūzikas akadēmijas 104. dzimšanas dienas koncerts.

Gada balvu jaunajam mūziķim par izciliem sasniegumiem mūzikā un radošu aktivitāti 2023. gadā no JVLMA rektora, profesora Guntara Prāņa un LMT viceprezidentes Lauras Keršules rokām saņēma divi lieliski jaunie mākslinieki – klavierspēles students Daniils Mickevičs un kordiriģēšanas students Artūrs Švarcbahs. 

Savukārt ar JVLMA un LMT Gada balvu mācībspēkam 2023 tika godināts komponists, studentu vidū cienīts un iemīļots docents Jānis Petraškevičs, kura skaņdarbs tika atskaņots arī svētku koncertā.

JVLMA 104. dzimšanas dienas koncertā uzstājās gan abi Gada balvas laureāti Mickevičs un Švarcbahs, gan JVLMA Brass ansamblis, simfoniskais orķestris un jauktais koris, jaunā Dailes teātra kursa “Dramatiskā teātra muzikālais aktieris” dalībnieki Toms Kursītis, Agate Grīnhofa, Markuss Rūtentāls, Kate Kokamegi, kā arī solisti Ieva Saliete, Artūrs Noviks, Brigita Čirkše, Laura Grušina, Evita Martinija, Valters Gleške un Emīls Gilučs. Diriģents – Kaspars Ādamsons.

Koncertu apmeklēja un Mūzikas akadēmiju un Gada balvas laureātus klātienē sumināja arī Latvijas Republikas kultūras ministre Agnese Logina, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, komponisti Pēteris Vasks, Juris Karlsons, Juris Vaivods ar kundzi, Latvijas Radio 3 "Klasika" vadītāju Gundu Vaivodi un mūsu galvenās mūzikas augstskolas draugi, esošie un bijušie mācībspēki, darbinieki un studenti. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu